Kom godt og trygt igennem boligkøbet

Dette indhold er sponsoreret 

Står du/I over for et boligkøb, er der nogle ting, der er gode at have med i baghovedet, hvad end det er første boligkøb eller I er garvede på boligmarkedet.

Lån 

Det er vigtigt at finde det rigtige lån, når man står over for en investering som et boligkøb. Der er forskellige løsninger alt efter, om man køber en ejer- eller andelsbolig. For at få et indblik i sine muligheder og fremtidige økonomi med et nyt lån, kan man benytte en låneberegner.

Køberrådgivning og boligadvokat 

I et boligkøb er sælgeren repræsenteret af ejendomsmægler, som har stor interesse i et salg for at tjene sit salær. Det er derfor en god idé at have en udenforstående person ved sin side, som kan gennemgå alle juridiske dokumenter og tilstandsrapporter samt vurdere bolighandlen. Man kan på denne måde reducere sin risiko for at ende i en bolig med store problemer, man skal forholde sig til i måske flere år efter handlen. Skal man samtidig sælge sin tidligere bolig, kan man tilknytte en boligadvokat, som sikrer de juridiske dokumenter og eventuel refusionsopgørelse. 

Den rette bolig

De fleste har en idé om, hvilken slags hus de gerne vil bo i, hvordan det skal være opbygget, og hvor det skal ligge. Alligevel kan det være svært at forestille sig præcis, hvordan dagligdagen vil forløbe i de rammer, man har i tankerne. 

Boligtype 

Måske er man forelsket i de gamle smukke patriciervillaer i to plan eller et etplanshus. Har man små børn, er det vigtigt at tænke på, at man hovedsageligt bruger fællesarealerne, og det er derfor vigtigt, at man har en god rummelig stue med plads til leg og gæster. Det kan også være en fordel at have alle rum i ét plan, så man ikke skal gå op og ned ad trapperne med et barn på armen. Det samme gælder, hvis man er ældre og gerne vil tænke langsigtet i forhold til, når det bliver mere udfordrende at komme op og ned ad trapper. Her kan det være en fordel med et etplanshus. Har man teenagere, kan det være en fordel med en patriciervilla, hvor de små voksne kan trække sig tilbage på deres værelser – eventuelt i kælderen med egen indgang, så forældrene kan nyde den længe ventede kvalitetstid på tomandshånd eller med gæster. 

Renovering eller ej

Det er vigtigt at vurdere, hvorvidt man ønsker en bolig, hvor man skal renovere eller én, hvor man bare kan flytte ind og måske ordne lidt hist og her. En renovering kan være et omfattende projekt, men kan også give frihed til at sætte sit eget præg, ændre i strukturer og tilpasse boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kan også være interesseret i

Få en realistisk vurdering af din bolig med en lokal ejendomsmægler

Dette indhold er sponsoreret Har du fået øje på din drømmebolig? Så…

Sådan vælger du det rigtige tag til din bolig

Dette indhold er sponsoreret Det er ikke altid lige nemt at finde…