NemID bliver til MitID
Foto: Arkivbillede

I løbet af 2021 og 2022 skal vi vænne os til, det kommer til at hedde MitID i stedet for NemID. Men hvad betyder det egentlig, hvad er forskellen, og hvad er ændringen?

Hvad er MitID?

Vi kender alle NemID – papstykket med koder, der siden blev til en app på telefonen. Nu kommer så MitID, som er næste generation i sikkerheden. Det er det ID, der fremover skal bruges, når du skal logge ind på netbank eller andre sikre hjemmesider, hvor du skal validere dig selv. NemID fungerer stadig, da udskiftningen sker løbende. Du skal derfor indtil videre bare fortsætte med at bruge dit nemID.

Kan jeg fortsætte med NemID?

Nej ikke når du får besked om, du skal i gang med MitID. Så holder NemID op med at virke, så du kan ikke selv vælge, at du hellere vil fortsætte med det gamle.

Skal man have en smartphone?

Selve det nye ID fungerer kun på telefonen. Der kommer altså ikke en mulighed med et papkort længere. Men hvis du ikke har en smartphone, kan du få en såkaldt kodeviser i stedet. Det er en lille elektronisk enhed, som viser en engangskode, hver gang du skal bruge det. Så skal du bare indtaste den kode i stedet.

Hvornår er det min tur?

De første begyndte at flytte system i oktober 2021. Det tager tid at flytte mere end 5 mio. brugere, så derfor går det efter tur. Overgangen vil være afsluttet senest 30. juni 2022 for alle. Du får besked, når det er din tur. Enten af din bank eller af Digitaliseringsstyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kan også være interesseret i

Kom godt og trygt igennem boligkøbet

Dette indhold er sponsoreret  Står du/I over for et boligkøb, er der…

Få en realistisk vurdering af din bolig med en lokal ejendomsmægler

Dette indhold er sponsoreret Har du fået øje på din drømmebolig? Så…

Sådan vælger du det rigtige tag til din bolig

Dette indhold er sponsoreret Det er ikke altid lige nemt at finde…