Påskeferie er for mange danskere ensbetydende med storbyferie. Men på steder hvor mange mennesker færdes, såsom i de større byer, øges risikoen for at blive bestjålet. Falck giver her nogle råd til, hvordan du bedst undgår tyvenes list – og hvordan du skal forholde dig, hvis pungen pludselig er væk.

Mens turisterne nyder storbyens summen og beundrer butiksvinduernes mange fristelser, kan lommetyvene samtidig udnytte de intetanende turisters uopmærksomhed til at liste pung og pas op af deres lomme eller taske. Storbyen kan med dens mange distraktioner være et sandt paradis for lommetyve.

”De mange besøgende kombineret med et højt indbyggertal gør storbyerne til et oplagt sted for lomme- og tricktyve. Man bør derfor være ekstra opmærksom på steder, hvor der er mange mennesker samlet”, siger Security Risk Manager i Falck Global Assistance Rezwan Ali.

Barcelona topper listen
Barcelona er den europæiske storby, hvor flest danskere oplever at blive bestjålet. Ifølge Falck Global Assistance har byen for eksempel næsten fem gange så mange sager som Paris. Det er til trods for, at London, Berlin og Paris på årsbasis har væsentligt flere danske besøgende.

”Det spanske politi har fokus på tricktyverier, men de har ikke nok ressourcer til at forebygge problemet. Selvom der er uniformerede betjente at se i gadebilledet, bliver der for eksempel ikke sat ekstra politi ind i myldretiden”, siger Rezwan Ali.

I andre storbyer, som London og Paris, har man indført specialiserede politienheder,der udelukkende beskæftiger sig med tricktyverier.

Gode Falck-råd til at undgå tyverier
– Vær opmærksom på dine omgivelser. Særligt på tætbefærdede steder som turistattraktioner, i souvenirbutikker og i den kollektive trafik
– Udvis selvsikkerhed og målrettethed, når du færdes i byen. Det kan ofte skræmme tyvene væk
– Undlad at stoppe op i de mindre pæne områder i storbyer særligt om aftenen
– Undlad at bære dine værdigenstande synlige
– Fordel dine penge og kreditkort frem for at bære det hele på det samme sted – Brug for eksempel et mavebælte til store beløb og en pung til de mindre beløb
– Har du en skuldertaske, så bør remmen sidde på tværs af overkroppen, så tasken er sværere at hive af
– Vær opmærksom på personer på gaden, der prøver at sælge dig noget eller spørge om vej.

Det skal du gøre, hvis uheldet er ude:
Hæve- og kreditkort: Kontakt din bank og få dine kort spærret
Pas: Kontakt den danske ambassade eller konsulat. Du skal huske at få en kvittering på eventuelle udgifter, da den skal bruges, når du anmelder skaden til dit forsikringsselskab

Anmeld tyveri til det lokale politi. Husk at få dokumentation på din anmeldelse for eksempel en kopi eller sagsnummer på rapporten. Det skal du bruge som dokumentation, når du skal anmelde skaden til dit forsikringsselskab.

Comments are closed.