Tekst: Kim Konnerup & Foto: Marie Knap

Fra: APPETIZE
Sendt: Mandag, 30. juli 2012 08:31

Emne: En mailkorrespondance

Hej Ulla. Jeg tænkte på, om du vil være med til at lave en artikel som en mailkorrespondance mellem dig og mig?
Det fungerer på den måde, at vi mailer frem og tilbage de næste uger, og så trykker vi den samtale, som den udviklede sig undervejs. Jeg spørger som jeg vil, du svarer som du vil. Er du frisk på den model?

Med venlig hilsen
Kim Konnerup
Appetize

Fra: Ulla Essendrop
Sendt: Mandag, 30. juli 2012 08:56

Emne: Re: En mailkorrespondance

Hej du.
Ja det er okay – men jeg er pænt presset mens OL står på – hvornår havde du tænkt vi skulle gøre det?
Kh Ulla

Fra: APPETIZE
Sendt: Mandag, 30. juli 2012 12:56

Emne: Re: En mailkorrespondance

Faktisk mens OL står på, så er artiklen nemlig færdig når du kommer til Aalborg 18. august. Du kan svare kort eller langt, som du har lyst til. På de tidspunkter, hvor du har lidt tid og overskud til det? Samtidig giver det os lidt fornemmelse af dig, dit arbejde og hele stemningen omkring OL, mens du er midt i det. Det var i hvert fald min tanke med det 🙂

Fra: Ulla Essendrop

Sendt: Mandag, 30. juli 2012 22:06

Emne: Re: En mailkorrespondance

Det er en god ide. Vi gør det – men forvent lidt lange svartider.

Fra: APPETIZE
Sendt: Tirsdag, 31. juli 2012 06:35

Emne: Dit tredje OL?

Alletiders. Lad os bare tage OL først. Det er dit tredje OL som sportsjournalist. Hvordan er stemningen i London sammenlignet med Beijing og Vancouver?

Kim

Fra: Ulla Essendrop
Sendt: Tirsdag, 31. juli 2012 12:56

Emne: Re: Dit tredje OL?

Hej Kim

Det er korrekt, at jeg var vært på Legene i Vancouver og Beijing, men vi sendte alle studieudsendelserne fra TV2 i Odense, så jeg var ikke af sted og har derfor ikke noget sammenligningsgrundlag.
Men stemningen her i London har været fuldstændig elektrisk den første uge. På DR begyndte vi med optaktstudsendelser fra om mandagen, hvor OL først gik i gang om fredagen, så jeg var derovre en lille uge før det for alvor gik løs. Og allerede dér kunne man virkelig mærke at briterne glædede sig enormt til at være værter for OL, og til at vise nationen frem fra sin bedste side.

Man fornemmer stor stolthed og glæde over, at være i verdens centrum – og indtil videre ser det også ud til at alt er forløbet og afviklet uden problemer. Alle medier er fyldt med OL-stof og det er noget der på den ene eller anden måde optager eller berører næsten alle man er i kontakt med.

Trafikken er virkelig tæt og der er enormt mange mennesker overalt – men det er jo en del af de olympiske omstændigheder, og rent sikkerhedsmæssigt føler vi os i trygge hænder. Politi og militær er stærkt og synligt repræsenteret, men opererer med stor venlighed og hjælpsomhed. De er nærmest i lige så høj grad et service-organ man kan spørge om vej, som de er her for at passe på os.

Vh U

Fra: APPETIZE
Sendt: Tirsdag, 31. juli 2012 11:52

Emne: London under OL

For mange danskere er London efterhånden et nærmest hverdagsagtigt rejsemål, hvis man lige skal shoppe eller opleve en anden kultur. Hvad er dit eget forhold til London? Og synes du London virker meget forandret under OL?

Hilsen

Kim

Fra: Ulla Essendrop
Sendt: 2. august 2012 09:01
Emne: RE: London under OL
Godmorgen!

Jeg har et meget tæt forhold til London. Jeg boede herovre i næsten to år, mens jeg arbejdede for Viasat fra 2005-2007 og den er en af mine absolutte favorit-storbyer i hele verden, og jeg vender tilbage igen og igen. Den har så meget puls, kultur og diversitet som jeg ikke har set ret mange andre steder. Uanset om man dyrker shopping, dining, clubbing, sightseeing, shows, eller finkultur så finder man det hele her. På alle niveauer og i alle prisklasser. Faktisk er det meget sjovt at du spørger om byen virker forandret her under Legene, for mine kolleger fortæller mig, at under OL i Beijing var byen helt anderledes og plastikagtig og kunstig, fordi det var så vigtigt for kineserne at præsentere sig så perfekt som muligt.
London vil naturligvis også gerne vise sine kvaliteter frem til verden, men har til fulde bevaret sin sjæl og sin charme. OL fylder naturligvis meget i gadebilledet, men er opereret ind i stedet for at overskygge. F.eks. hænger OL-ringene under Tower Bridge. Og englænderne står stadig udenfor pubberne og får deres pints om eftermiddagen og aftenen, og forretningslivet og arbejdslivet fortsætter i sin vante gænge. Eneste forskel er at der nu er ekstra mange mennesker derinde og at trafikken er ekstra belastet.
Jeg må stoppe her – har lige lidt forberedelse jeg skal have kigget på – Lars Løkke Rasmussen kommer i studiet idag. Så jeg må løbe.

Ha’ det godt så længe – KH Ulla

Fra: APPETIZE
Sendt: Torsdag, 2. august 2012 07:08

Emne: En typisk arbejdsdag?

Godmorgen, det lyder som om det godt kan blive en travl dag. Kan du kort prøve at beskrive en typisk arbejdsdag for dig under OL? Du kan vel ikke nøjes med at møde op i sminkerummet fem minutter før du skal på skærmen … hvad laver du resten af tiden?

Kim

Fra: Ulla Essendrop
Sendt: 3. august 2012 14:06
Emne: RE: En typisk arbejdsdag?

Ja, alle dage er tæt pakkede fra tidlig morgen til sen aften. Der er ikke rigtig noget der hedder en typisk arbejdsdag her, fordi der kan ske så meget i løbet af dagen der kan ændre vores program, så vi står standby hele dagen til at gå på live hvis behovet skulle opstå.

Men hvis man er på morgenholdet står man op kl. 5, forlader hotellet kl. 5.30, og tjekker ind i vores studie cirka 6.30. Og så har man rigtig travlt med at se på morgenens første program som bliver sendt kl. 8.30 engelsk tid, og varer mellem 30 og 60 minutter.

Og der er meget der skal forberedes. Hvis der er linet livegæster op skal man have forberedt interviews og hele produktionsholdet (teknikere, producer, kamera- og lydfolk, regissør/runner og værter) skal have talt en slagplan igennem (som sagtens kan nå at blive lavet om mange gange mens vi er på direkte tv) – og så skal jeg jo også lige igennem makeup og hår. Det tager mellem 30 og 45 minutter. Heldigvis skal jeg ikke bruge en eneste kilojoule energi på at tænke over hvad jeg skal have på, for det koordinerer vores stylist, så der er altid hængt et sæt frem dagen i forvejen.

Så sender morgenholdet fra kl. 8.30 til 18.30. Ofte vil dagen begynde med at begge værter sidder i studiet sammen – helt morgen-tv agtigt.

Efter morgenens første store udsendelse tager den ene af os som regel ud på et af anlæggene, hvor der er danskere i aktion (f.eks. svømmestadion, atletikstadion eller badmintonarenaen) således at vi kan rapportere og interviewe de danske aktører live derudefra.

Den unikke mulighed har vi på DR, fordi vi er en af de få tv-stationer i verden, der har fået et tv-studie midt inde i den Olympiske Park. Det er vi meget stolte af. På den måde er det nemt for atleterne at komme ind i studiet til os. Og via vores placering, er vi vitterligt helt tæt på der hvor det sker. Blandt andet derfor lykkedes det mig at få et interview med den amerikanske svømmesensation Ryan Lochte LIGE efter han havde vundet sin første guldmedalje, selvom jeg havde siddet i studiet en halv time forinden, eller som da Kim Bildsøe fik et interview med Usain Bolt, da han havde vundet 200 meter finalen.

Hvis man har et par timer fri om formiddagen eller om aftenen inden sengetid, bliver de som regel brugt på enten at læse op på næste dags begivenheder, eller tage ud og se noget sport. Hvis man altså ikke bare prioriterer at få sovet. For det er BEN-hårdt arbejde. Men også noget af det fedeste jeg nogensinde har været med til.

Det blev lidt langt. Men hvis folk skal have et nuanceret indblik i hvordan det foregår er der mange detaljer der skal med.

KH Ulla

Fra: APPETIZE
Sendt: Torsdag, 7. august 2012 10:45

Emne: Passer du på dig selv?

Travlt, tætpakket, benhårdt. Sørger du også for at passe på dig selv midt i al virakken? Jeg tænker på overskrifterne fra EM da du blev ”beordret på fridag”. Men er du god til at slappe af? Og her tænker jeg både under OL, men også generelt?

Fra: Ulla Essendrop

Sendt: 7. august 2012 18:58
Emne: RE: Passer du på dig selv?

På DR har vi nogle regler der er til netop for at passe på os. Derfor er der nogle gange indlagt en obligatorisk fridag. Under OL holdt jeg fri i går. Mht. at passe på mig selv, så plejer jeg at gå meget op i at spise sundt og få motioneret når jeg er afsted. Der er et ganske fint fitnesscenter på hotellet, og gode løberuter langs Themsen. Lidt mere besværligt er det med kosten, for maden herude i den Olympiske Park er elendig kvalitet. Til gengæld er det helt vildt dyrt. Så jeg forsøger at proviantere i supermarkedet inden jeg tager afsted, så jeg har min egen mad med. Men nogle gange er der bare kun tid og overskud til at hente mad på McDonalds. De dage, hvor jeg har spist meget usundt bliver jeg straffet for det. Kroppen skal holde til meget lange, hårde arbejdsdage, og det slider både på fysikken og den mentale skarphed som er så altafgørende, når motoren ikke får noget ordentligt brændstof.
Jeg forsøger også at få sovet igennem, men det er nogle gange ikke en mulighed når man én dag har den sene vagt, og dagen efter har den tidlige vagt. Men nej, jeg er ikke særlig god til at slappe af i fri-timerne. Der går meget af tiden med at tjekke nyheder og holde sig konstant opdateret eller line interviews op eller forberedelse. Eller tage ud at se noget sport. I søndags var jeg f.eks. på atletikstadion og se Usain Bolt flænse mændenes 100 meter finale. Når jeg sidder der på stadion og er vidne til noget som 2 mia mennesker over hele verden retter deres øjne imod, så bliver jeg meget ydmyg overfor de muligheder og oplevelser dette job giver mig. Og så er det ingen sag at arbejde benhårdt. Jeg kan jo også holde lidt fri når jeg kommer hjem.

KH U

Fra: APPETIZE
Sendt: Torsdag,8. august 2012 12:10

Emne: Hvordan slapper du af?

Når du holder fri hjemme i hverdagen, hvad laver du så? Hvordan slapper du bedst af?

Fra: Ulla Essendrop

Sendt: 8. august 2012 15:19
Emne: RE: Hvordan slapper du af?

Jeg advarer på forhånd: dette bliver et ret kedeligt svar. Men måden jeg slapper af på når jeg har fri afhænger af hvor lang tid jeg har fri. Hvis det kun er et par timer om formiddagen prioriterer jeg at få sovet. Ganske enkelt. Hvis jeg har en halv dag bliver det ofte noget med at hænge ud helt stille og roligt på en cafe med min kæreste, nogle aviser og litervis af te. Ellers er det helt dagligdags ting som at få stukket snuden i en bog, løbe en tur, eller komme ud at se noget sport. Har vi flere dage fri i træk tager vi gerne i sommerhus, eller rejser en smuttur ud af landet et par dage. Jeg føler for alvor at jeg har fri, når jeg er væk fra Danmark. Ellers vil jeg gerne nå at se mine venner, men det bliver desværre slet ikke til så meget veninde tid som jeg kunne ønske mig. Hvis jeg er alene hjemme og det er dårligt vejr, hænder det at jeg holder en dvd-maraton med mig selv, og får set alle de tv-serier jeg misser til daglig. Jeg er serie-junkie, men får sjældent set tv til daglig.

Fra: APPETIZE
Sendt: Torsdag 8. august 2012 13:39

Emne: Hvad med Aalborg?

Hvor er Aalborg i dit liv nu? Jeg går ud fra du stadig kommer i byen, selvom du er blevet ’københavner’?

Fra: Ulla Essendrop

Sendt: 9. august 2012 14:13
Emne: RE: Hvad med Aalborg?

Det er vist en stramning at sige at jeg er blevet Københavner :-). Jeg er rigtig glad for København og nyder at bo der, men jeg vil altid være Nordjyde i hjertet. Aalborg vil altid betyde noget særligt for mig på godt og ondt.

I mine børne- og ungdomsår var det særligt byens musik- og dansemiljø jeg frekventerede mange, mange gange om ugen. Jeg gik til klaver og sang i Skalborg Kirkekor i 10 år, dansede og dansede og dansede. Senere blev det også til en del moves på RendezVous’ dansegulv, og siden blev jeg en del af universitetsmiljøet mens jeg læste kommunikation. Jeg har nydt at vokse op der, for i modsætning til det image byen har (haft), så følte jeg mig helt tryg hele min barn- og ungdom.

Til gengæld kan der godt blive meget trangt i Aalborg. Man må helst ikke stikke ud, eller skille sig ud fra mængden. Af alle de steder, byer og lande jeg har været, trives Janteloven desværre allerbedst i Aalborg. Og det er synd og skam, for der er så meget potentiale, så meget viden, så meget arbejdslyst og så mange dygtige, energiske, initiativrige mennesker der kunne udrette så meget, hvis de ikke blev holdt nede af sig selv eller omverdenen.

Så hvis jeg skulle give en opsang til mine mednordjyder, så skulle den lyde på, at vi skal hylde, fremfor at pege fingre ad, dem som udretter noget og står ved hvem de er, også selvom de er anderledes. Lad os være stolte af dem og glædes på deres vegne. Jeg tror grundlæggende på, at al positiv energi er godt givet ud – og negativ energi er spild af energi. På den front er der altså højere til loftet i København. Nå – så fik jeg også lige luft for det …

Fra: APPETIZE
Sendt: Torsdag, 9. august 2012 12:13

Emne: Hvad med Aalborg?

Hvor tit er du ’hjemme’ i Aalborg? Og hvad laver du når du er her? Har du et særligt yndlingssted i byen?

Fra: Ulla Essendrop

Sendt: 9. august 2012 15:14
Emne: RE: Hvad med Aalborg?

Jeg er hjemme i Aalborg alt for sjældent. I gennemsnit vel cirka en gang hver 2. måned. Jeg har familie og gode venner som jeg ville ønske jeg så mere til, men tiden tillader det bare ikke. Så det er som regel besøg og socialt samvær jeg bruger min tid på når jeg er i Aalborg. Mht. yndlingssteder, så kan jeg godt lide Ulla Terkelsen London (har dog kun været der en enkelt gang, men det regner jeg med at lave om på næste gang jeg kommer til Aalborg), Cafe Stygge, og Mortens Kro.

Fra: APPETIZE
Sendt: Fredag, 10. august 2012 10:33

Emne: Skiftet til DR?

Efter fem år på TV2 skiftede du i år til DR. Hvad har den største forskel været for dig? Og hvad har du fået med dig fra TV2 (udover en kæreste selvfølgelig)? … men hvad er din vigtigste erfaring fra de fem år?

Fra: Ulla Essendrop

Sendt: 16. august 2012 9:56
Emne: RE: Skiftet til DR?

Jeg har været rigtig glad for mine år på TV2. Min vigtigste erfaring fra mine første fem år i tv-sportsbranchen er uden tvivl at ALLE sportsgrene kan være spændende og medrivende hvis man bare bruger ti minutter på at se det og interessere sig for sporten og dens aktører. Alle sportsgrene har sine egne fortællinger, egne dramaer, helte og skurke og fascinationselementer.

De som udøver sporten på topplan, uanset om det er en populær eller knap så udbredt sport, har til fælles at de træner så uhyggeligt meget, og arbejder med så stor disciplin og perfektionisme som mange af os andre aldrig kommer i nærheden af at mønstre. Det har jeg meget stor respekt for. Og det gælder alle atleter på topplan, uanset om de konkurrerer i Dart, Curling, Bueskydning eller fodbold, ishockey, svømning. Og det er så min begejstring for sporten og dens udøvere som jeg prøver at formidle videre i mine udsendelser – og jeg er lykkelig for min platform på DR, og for den tillid, opbakning og de opgaver jeg har fået.

Samtidig har jeg også lært, at jeg ikke er en “gå-efter-struben”-journalisttype. Og jeg føler ikke jeg er sat i verden for at vælte regeringer eller påvirke samfundets strukturer via journalistik. Det kan jeg gøre når jeg sætter mit kryds. Jeg kommer nok aldrig til at vinde en Cavling pris, og jeg lever fint uden. Dette må dog ikke tolkes som om jeg er uambitiøs. Alle der kender mig ved, at intet er fjernere fra sandheden. Jeg er perfektionist, og forsøger altid at gå den ekstra mil for at levere så god en vare som overhovedet muligt. Og jeg forsøger hele tiden at udvikle mig, lære, og hente inspiration. Jeg kan bare godt lide at lave fjernsyn i god stemning. Ikke dermed sagt, at man ikke kan stille kritiske spørgsmål. For selvfølgelig skal f.eks. håndboldherrerne konfronteres med at de skuffede og slet ikke levede op til OL-forventningerne. Jeg tror bare på, at man godt kan få gode svar og en god samtale uden man behøver at være hård i filten og afbryde sin interviewperson adskillige gange bare for at vise hvem der har magten i interviewet.

Fra: APPETIZE
Sendt: Torsdag, 16. august 2012 10:06

Emne: Efter OL

Det er ved at være tid til den sidste mail og de sidste spørgsmål: Nu er der gået et par dage siden OL sluttede. Hvad har du lavet siden? Og sådan lidt på afstand: Hvad blev den største oplevelse for dig under OL?

Fra: Ulla Essendrop

Sendt: 16. august 2012 10:27
Emne: RE: Efter OL

Ja OL sluttede jo i søndags. Min kæreste og jeg valgte at blive derovre til tirsdag for at slippe for det værste rejsestress og for at have lidt tid til bare at hænge ud, spise, hygge, shoppe, og slappe af. Vi kom hjem tirsdag aften og derefter har jeg egentlig bare sovet helt enormt længe, begravet næsen i endnu en Jo Nesbø krimi (lige nu Marekors), nydt det gode vejr, løbet – nej luntet en tur i parken, brunchet på cafe med kæresten, planlagt de næste par uger og mailet med dig :-).

Senere i dag skal jeg en tur ud på arbejdet hvor ledelsen vil markere DRs flotte sportssommer og tilsvarende seertal ved en lille højtidelighed, og så skal jeg hygge lidt med en veninde som jeg har set alt for lidt til. I næste uge skal jeg i gang med at forberede mig til næste projekt på DR Sporten, De Paralympiske Lege, som jeg glæder mig rigtig meget til. Men efter tre intensive uger i London nyder jeg lige nu bare at være hjemme, være væk fra skærmen og få pulsen helt ned og få tanket energi til de udfordringer der venter lige om hjørnet.

Fra: APPETIZE
Sendt: Torsdag, 16. august 2012 10:40

Emne: Tak for snakken og god sommer

Kære Ulla

Dine fridage skal være dig vel undt. Tak for snakken … og nyd nu den sidste rest af sommeren 🙂

De bedste hilsner

Kim

 

Comments are closed.