Lykketrold Fundraiser har netop afholdt en festlig auktion med over 28 originale kunst-Gjøltrolde og har nu samlet set doneret 1.560.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse har modtaget en meget stor og usædvanlig check. Den er nemlig “underskrevet” af 28 lykketrolde og lyder på ikke mindre end 779.000 kroner.

Beløbet stammer fra den festlige trolde-auktion, som kunst- og velgørenhedsprojektet, Lykketrold Fundraiser, netop har afholdt ved et galla-arrangement i Aalborg Kongres & Kultur Center. Alle indtægter fra auktionen gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse, og checken blev overrakt på selve aftenen.

Auktionen blev ledet af Frederik Bruun Rasmussen og under hammeren var 28 originale kunstversioner af den folkekære Gjøl-trold. Alle troldene var kreativt dekorerede af danske kunstnere, designere og kendisser, der havde påtaget sig opgaven at forvandle de verdensberømte Gjøl-trolde til flotte, sjove, søde, skøre og personlige fantasifigurer. Auktionens topscorer blev “Happy Color Trold” af kunstneren Quang Ramsing Fleuret, der gik for et hammerslag på 51.000 kroner, tæt forfulgt af “Love Trold” af kunstneren Kristian von Hornsleth, “Racer Trold” af racerkøreren Jason Watt og “Bette Trold” af nissemoderen Etly Klarborg, der hver indbragte 50.000 kroner.

Ud over auktionen over de 28 originale kunst-trolde har Lykketrold Fundraiser også skaffet midler til Kræftens Bekæmpelse ved at sælge mindre kopier af kunsttroldene i butikkerne landet over. For hver solgt figur er et fast beløb gået til Kræftens Bekæmpelse, og det har på nuværende tidspunkt resulteret i en indsamling på 781.000 kroner. Sammen med checken på 779.000 kroner fra auktionen giver det en samlet donation på 1.560.000 kroner.

Blandt de mange populære kunstnere, designere og kendisser, der har medvirket til projektet, kan også nævnes Anders Matthesen, Claus Holm, Jonas Schmidt, Christian Bitz, Timm Vladimir og Michele Bellaiche.

Baggrunden for Lykketrold Fundraiser

Lykketrold Fundraiser skal ses i lyset af, at det er godt 100 år siden, at Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, blev født i Gjøl i Nordjylland, og det er godt 80 år siden, at han skar den første Gjøl-trold ud i træ. Thomas Dam døde selv af kræft i 1989, og hans efterkommere har ønsket at støtte forskningen i kræft og at hjælpe ramte familier.

Dam-familien har derfor indgået en aftale med firmaet “bySommer” i Nørresundby om at gennemføre dette støtteprojekt, hvor man inviterer udvalgte markante personligheder til at skabe nye kreative udtryk af Gjøl-trolden – uden at ændre det karakteristiske udseende Thomas Dam i sin tid gav Gjøl-trolden.

Fortsat støtte ved salg af kopier

Lykketrold Fundraiser er dog ikke et afsluttet projekt, og alle danskere kan fortsat støtte Kræftens Bekæmpelse ved at anskaffe de mindre kopier af kunst-Gjøltroldene. Dette sortiment udvides i øvrigt til efteråret med trolde af blandt andre Michele Bellaiche og Timm Vladimir. Figurerne fås i op til tre størrelser og kan købes i førende isenkram- og brugskunstforretninger samt i interiør-butikker. De vejledende udsalgspriser ligger mellem 269,95 kroner og 699,95 kroner. Heraf vil mellem 20 og 50 kroner – afhængig af størrelsen – gå direkte til Kræftens Bekæmpelse.

Comments are closed.