Den 14. september er der dansk premiere på den længe ventede film om tennisstjernen Björn Borg, som er instrueret af danske Janus Metz. Plakaten og traileren er nu klar – der er lagt op til et medrivende drama, hvor historien om den første og største tennisstjerne fortælles.

BORG er den fantastiske og aldrig før fortalte historie om to unge mænd, som blev sportsverdens første idoler og oplevede berømmelse i en grad, som man aldrig havde set før. På trods af deres rivalisering og fjendskab på banen fandt de alligevel hinandens venskab, og de blev ikoner for en hel generation.

Instruktøren er danske Janus Metz, som har vundet priser såvel i Cannes som ved Robert-uddelingen for sin dokumentarfilm, Armadillo. Han har desuden instrueret et afsnit af den stærkt roste tv-serie True Detective. Castet består af en dynamisk og imponerende blanding af skuespillere. Björn Borg spilles af den roste Sverrir Gudnason, og Shia LaBeouf ses i rollen som John McEnroe. Stellan Skarsgård gør comeback i den svenske filmindustri i rollen som Lennart ”Labbe” Bergelin – BORG er nemlig Skarsgårds første svenskproducerede film i over 10 år. Björns kæreste Mariana spilles af Tuva Novotny, og i rollen som en ung Björn Borg ses hans egen søn Leo Borg.

HANDLINGEN

Filmen BORG handler om en af Sveriges absolut største ikoner Björn Borg, rivalen John McEnroe og deres legendariske møde i Wimbledonfinalen 1980. Kampen anses af mange for at være den bedste tenniskamp nogensinde og for værende en af de største sportsbegivenheder i nyere tid. BORG tager os med bagom tennisbanen og ind på livet af nogle af de mest berømte stjerner i en historie, der ikke tidligere er blevet fortalt.

Sammen har Borg og McEnroe sat dybe aftryk på sportsverden som globale superstjerner og personligheder – nogle af de første indenfor sportens verden til at pådrage sig sådan en opmærksomhed. Ikke mindst fordi deres historie er en fortælling om både rivalisering og venskab, og deres møder overskred både nationer, samfundsklasser og tennissporten selv.

Medvirkende:

Björn Borg                                              Sverrir Gudnason

John McEnroe                                         Shia Labeouf

Lennart ”Labbe” Bergelin                       Stellan Skarsgård

Marina Simoniescu                                 Tuva Novotny

Bengt Grive                                             Björn Granath

Vitas Gerulatis                                        Robert Emms

Björn Borg 13 år                                     Leo Borg

Björn Borg 15 år                                     Markus Mossberg

 

Bag filmen:

Instruktør                                                Janus Metz

Manuskript                                              Ronnie Sandahl

Producere                                               Jon Nohrstedt, Frederik Wikström Nicastro

Executive producer                                Tim King

Co-producere                                         Thomas Eskilsson, Lone Korslund, Agneta Perman, Birgitte Skov, Olli Mäki, Jarkko Hentula, Kristina Hejdukova, Pavel Müller

Fotograf                                                  Niels Thastum

Kostumier                                               Kicki Ilander

Production design                                  Lina Nordquist

Klipning                                                   Per Sandholdt, Per Kirkegaard

Distribution                                             Nordisk Film Distribution A/S

Comments are closed.