Antallet af indbrud i danske hjem er faldet i takt med stigende salg af alarm- og sikringssystemer. Ny teknologi har gjort det nemmere, billigere og mere effektivt at bekæmpe sommerens indbrudstyve.

Selvom sommerferien sammen med juleferien er den periode på året, hvor danskerne har størst risiko for at komme hjem til gennemrodede skuffer og opbrudte vinduer, er der alligevel positivt nyt at hente i de senere års indbrudsstatistikker. Antallet af indbrud i beboelsesejendomme er således faldet fra 8.424 i tredje kvartal 2014 til 6.908 i samme periode af 2016.

Alligevel sikrer danskerne sig som aldrig før med alarmer og nabohjælp. Ifølge SikringsBranchen er der i Danmark cirka 400.000 alarm- og sikringssystemer, og på bare to år har nabosamarbejdet Nabohjælp.dk fordoblet antallet af tilmeldinger til over 220.000. Antallet af alarmer i Danmark er årligt øget med cirka ti procent over en længere årrække.

Panasonic Center-kæden har lanceret den smartphonestyrede alarmløsning Smart Home i sine 52 butikker over hele landet og Grønland. Ifølge kædens direktør, Jens Krogh, er det især lavere priser og teknologiske landvindinger, der har fået danskerne til at købe alarmer i stor stil.

– Alarmløsninger er kommet ned i et prisleje, der skræmmer de færreste, og er stadig oftere engangsinvesteringer. Smart Home og andre abonnementsfri koncepter vinder frem. Selvom indbrudstyvene har trange kår nu, kan det hurtigt vende, og det er nok også en faktor i sikringsiveren, forklarer han.

Intelligente løsninger vinder frem

Sikringssystemer kan i dag bruges til at opdage indbrudstyve og holde dem fra døren på forskellige måder. Videoovervågning samt intelligent styring af lys med videre er blot en række af de nye muligheder, der vinder frem på privatmarkedet.

– Der sker en rivende udvikling lige nu inden for sikring af private hjem, og det er afgjort også med til at øge populariteten. Den seneste generation af sikringssystemer er yderst gennemtænkte og bruger nyeste teknologi til at afskrække tyven på mange forskellige måder. Alarmfunktion sammen med lysstyring og advarsler på smartphones fra overvågningen, når der er ubudne gæster, giver de optimale betingelser for at modvirke indbrud. Samtidig stiger chancen for at skræmme tyve væk, der er kommet ind i huset, fordi du eksempelvis kan informere dine naboer om indbruddet, mens det sker, forklarer Jens Krogh.

Prisen for smarte sikringssystemer med blandt andet videoovervågning er blevet presset ned de seneste år, og ifølge Jens Krogh når du langt med en engangsinvestering på 3.000-4.000 kroner, hvis du går med tanker om en intelligent sikringsløsning med kameraovervågning.

Comments are closed.