Line Gade fejrer udgivelsen af sin debut-ep ‘Somehow I Surrendered’ med en koncert d. 16. september, hvor hun sammen med sit band og kvartetten Who Killed Bambi forvandler Plantagehuset i Thisted til et univers af atmosfæriske lydbilleder, levende lyrik og voluminøse strygerkompositioner.

Efter et års musikalsk fordybelse og hårdt arbejde kan Line Gade snart kalde sig udgivet kunstner. Hendes debut ‘Somehow I Surrendered’ består af fem melodiøse numre, der gennem helstøbte sangtekster og et rigt lydlandskab leger med temaer som tab, afmagt, sårbarhed og håb. Til sammen udgør numrene en musikalsk skildring af, hvad der sker, når man som menneske endegyldigt overgiver sig til noget eller nogen – og hvad der sker, hvis man mister det.

Den ambitiøse debutant har selv styret hele udgivelsesprocessen, lige fra at skrive sange og arrangere strygere til at designe originalt cover og indspille. Der har med andre ord været travlt. “Når jeg pludselig bliver nødt til at tage tur-retur til København for at være til møde i 60 minutter, så er det ved at blive seriøst,” lyder det med et smil fra Line Gade, der er opvokset og bosat i Sydthy.

Thomas Alstrup lægger ører til

‘Somehow I Surrendered’ er indspillet i Sejling Studio med en anden dygtig thybo som producer og mentor, nemlig Thomas Alstrup fra det anmelder- og folkekære folkband Jonah Blacksmith.

Processen med at udgive har været spændende, men også overvældende. Det er en helt ny verden at orientere sig i. Derfor var det vigtigt for mig, at jeg havde tillid til den producer, jeg skulle arbejde med,” fortæller Line Gade. “Det er en ære at få lov til at arbejde med en musiker og producer, der har så gode ører, som Thomas har.”

Stjernestrygere og lokale vokaler

Udover Thomas Alstrup har Line flere bekendte ansigter med sig på ep’en. En lille håndfuld af de medvirkende musikere mødte hun i sin tid på MGK Midtvest, nemlig Alexander Hulshoff på trommer, Christian Stenrøjl på bas og Clara Overby Drew, som synger kor.

De tre MGK-fæller får fornemt selskab af strygerkvartetten Who Killed Bambi, der før har spillet med blandt andre Steffen Brandt og Oh Land, og som på denne ep stryger stemninger frem til arrangementer, Line selv har skabt. Endelig har Line Gade også stemmer fra sin hjemegn med på debuten, nemlig et kor bestående af 50 elever fra Musikcamp-koret 2017, som hun instruerede tidligere på sommeren i Sydthy.

Musikalske ambitioner på både scenekant og skolebænk

Det unge sangtalent er ikke kommet sovende til sine meritter, faktisk har hun gået på musikskole det meste af sit liv og har sågar virket som underviser for Musikskolen i Thy. Fremtiden ser ud til at byde på en kombination af de skrå brædder og det mere formaliserede musikmiljø – Line Gade er nemlig indskrevet på musikterapi på Aalborg Universitet og skal derfor tilbage på skolebænken om ganske kort tid.

Det vigtigste for Line lige nu er dog at opbygge en karriere inden for musikbranchen, og her er ‘Somehow I Surrendered ‘det første store eventyr ind i den verden. “Jeg er utrolig stolt og taknemmelig over at have muligheden for at udleve min drøm og for at have modet til at gøre det,” siger Line Gade.

’Somehow I Surrendered’ er i skrivende stund en del af en crowfunding-kampagne

Sted
Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted

Tidspunkt
Den 16. september kl. 14 (reception kl. 13)

Comments are closed.