Danskerne er vilde med gasgrill, der nu udgør mere end 90 procent af det totale grillsalg hos landets største grillforhandler, XL-BYG. Ifølge ekspert har Danmark en af verdens stærkeste grillkulturer grundet gasgrillen.

Den sagte syden og umiskendelige duft fra grillen er udbredt og populært over hele verden. Men intet folkefærd er lige så glade for at grille som danskerne. Danmark er det land med flest grill per indbygger, og over de seneste 20 år har landet gennemgået en sand grillrevolution, der har resulteret i, at danskerne i dag ikke blot tilbereder wienerpølser og bøffer på grillen, men hele menuer.

– Danmark har i flere år været et af de mest modne og stærke grillmarkeder i verden. Grilning passer glimrende til vores trang til hygge, og med gasgrillens udbredelse er vi begyndt at grille hverdagsmaden. Man kan sige, at samtalekøkkenet er rykket udenfor – i hvert fald i sommerhalvåret, forklarer Johnny Larsen, indehaver af grillguru.dk og passioneret grillekspert med deltagelse i flere internationale grillkonkurrencer. Han uddyber:

– Gasgrillen bliver i dag også brugt som en ovn, hvor vi bager brød og kager. Og særligt pizzabagning er nærmest eksploderet, fordi gasgrillen hurtigt når den høje varme, det kræver. De danske grillvaner har ændret sig markant i de seneste 10-15 år og har udviklet sig til en regulær og rigtig stærk grillkultur.

Ifølge landets største grillforhandler, XL-BYG, har salget af gasgrill gennemgået en voldsom udvikling i de seneste år og er blevet fordoblet siden 2012. I dag udgør gasgrillen mere end 90 procent af kædens samlede grillsalg.

Funktioner frem for mærke

For første gang nogensinde har de unikke danske grillvaner ligget til grund for udviklingen af en helt ny gasgrill, GrillGrill, der er specialdesignet til danskere. Doris Larsen, produktchef ved XL-BYG, har på baggrund af salgstal og interviews af medlemmer i grillklubber i detaljer undersøgt, hvilke behov en særlig dansk gasgrill skal dække.

– Herhjemme tilbereder vi hele stege, pizza og ikke mindst grøntsager på grillen – præcis som vi gør i køkkenet. Alene det, at GrillGrill er optimereret til brug af rotisseri, er specielt dansk og noget, som kun findes på de allerstørste prestigemodeller fra andre mærker, siger Doris Larsen og forklarer nærmere:

– Det tog to år at udvikle den endelig grill, og researchen har blandt andet resulteret i, at vi har sat turbo på én af de tre eller fem brændere. Med 50 procent mere kraft end de andre, kan bøfferne nemt få det perfekte grillmønster.

Den slags funktioner vækker begejstring hos grillentusiasten Johnny Larsen.

– Med en turbobrænder mødes virkeligheden med grillnørden. Den giver mulighed for det, vi kalder, reverse sear, hvor bøffen først får ekstrem høj varme og bagefter steger færdigt et lunt sted i grillen. Det vigtigste for danskere lige nu er ikke mærket på grillen, men funktionerne. Altså hvad du skal bruge din grill til, forklarer Johnny Larsen.

Sideløbende med GrillGrill lanceres også 20 forskellige slags tilbehør som for eksempel pizzasten, kebabspyd, røgbokse og meget mere, der imødekommer den specielle danske grillkultur.

Du kan også være interesseret i

Kom godt og trygt igennem boligkøbet

Dette indhold er sponsoreret  Står du/I over for et boligkøb, er der…

Få en realistisk vurdering af din bolig med en lokal ejendomsmægler

Dette indhold er sponsoreret Har du fået øje på din drømmebolig? Så…

Sådan vælger du det rigtige tag til din bolig

Dette indhold er sponsoreret Det er ikke altid lige nemt at finde…