Det anmelderroste band Old News gæster Intimsalen med Randi Laubek i front og Elith ”Nulle” Nykjær på klarinet.

Der er lagt op til en stor aften i Intimsalen for musikelskere med mod på jazzet spændvidde.

Old News inviterer til en musikalsk rejse i et repertoire, der trækker på de helt tidlige numre fra jazzens ungdom og danske klassikere, men i forfriskende, skæve fortolkninger og tilsat elektroniske landskaber.

I 2011 samlede trommeslager og komponist Emil de Waal en ny musikalsk konstellation på tværs af genrer og generationer og smeltede det bedste fra det hele sammen til en kvartet med nu 80-årige Elith ”Nulle” Nykjær på plakaten. Kvartetten udgav i 2013 sit debutalbum, som vandt en Danish Music Award for ”Årets Danske Jazzudgivelse”. Senere blev orkesteret udvidet til otte mand og med stjerner som Randi Laubek i forgrunden.

Den nordjyske sanger og sangskriver Randi Laubek har gennem 20 år betaget os med sin sanselige sound og givet os et fuldendt udtryk, som kryber under huden. Når hun optræder sammen med nogle af landets mest markante jazzmusikere i Intimsalen, er der garanti for en stor oplevelse, uanset om man har erfaring med jazz eller ej, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus.

Den nu 44-årige Randy Laubek er oprindeligt fra Voerså, 14 kilometer fra Sæby. Hendes musik er en blanding af pop, soul og jazz. Hun har blandt andet modtaget Grammy-statuetter for Årets danske sangerinde, Årets danske sangskriver og Årets danske album.

Nyheder med Nulle

En anden markant skikkelse i Old News er Elith ”Nulle” Nykjær, som er kendt i den brede befolkning for sit makkerskab med Poul Nesgaard, der i 1980 med ”Poul og Nulle i hullet” gjorde årets julekalender til den mest udskældte udsendelse i DR’s historie.

Inden for musikbranchen er den nu 80-årige Elith ”Nulle” Nykjær dog særdeles respekteret for sin imponerende, kunstneriske karriere, ikke mindst i Old News.

Bandet debuterede i 2015 til den officielle åbningskoncert på Copenhagen Jazz Festival, hvor Politikens anmelder kvitterede med fem hjerter og skrev:

“Et aldeles forrygende orkester med en vidunderlig spændvidde. Now that’s jazz, kære Læser. Festivalen kom smukt i gang. De gamle nyheder var supergode nyheder.” – Henrik Palle, Politiken

I Musikkens Hus vil orkesteret med dyb rod i jazzens tradition, men samtidig en stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaste sig over musik af bl.a. Sidney Bechet, Fats Waller, Jelly Roll Morton, Fuzzy, Hans Henrik Ley, John Mogensen, Aske Benton og Bessie Smith.

Old News feat. Randi Laubek går på scenen i Intimsalen fredag 1. september klokken 20.00.

Comments are closed.