Hele oktober kan alle, der har haft en god oplevelse med deres nabo, genbo, over- eller underbo, deltage i konkurrencen om landets bedste nabohistorier.

Dine naboer kan dufte, hvad du skal have til aftensmad. De lytter med, når du holder fest, og de kan se, hvornår du går i seng.

Naboer er, på godt og ondt, bagtæppet i vores liv, og naboskabet gemmer på en guldgrube af søde, sjove, rørende og pinlige hverdagshistorier, som er med til at binde os tættere sammen. Nu vil Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens Nabohjælp i samarbejde med Fucking Flink hylde naboskabet ved at indsamle og kåre Danmarks bedste nabohistorier.

En nabohistorie kan være alt fra et par linjer om dengang, din nabo bød dig velkommen i kvarteret med en buket blomster, til historien om naboen, som hjalp dig med indkøbene, mens du lå med en brækket fod.  Det kan være historier, som involverer tidligere, nuværende og midlertidige naboer – for eksempel naboteltet på campingferien i Italien.

Vi vil gerne naboen  

Formålet med konkurrencen er at synliggøre, hvor meget et godt naboskab betyder for vores følelse af tryghed og hjemlighed der, hvor vi bor. Og der går en direkte linje fra godt naboskab til effektiv indbrudsforebyggelse med Nabohjælp, fortæller kommunikationsmedarbejder i DKR og Trygfondens Nabohjælp, Sarah Risbøl Jacobsen:

– Vi vil gerne fremme det gode naboskab, fordi naboer både er gevinsten ved og betingelsen for Nabohjælp. Vi ved fra vores naboundersøgelser, at langt de fleste af os rigtig gerne vil have et godt forhold til vores nabo, men at vi ofte har svært ved at bryde isen og tage initiativet til at lære hinanden bedre at kende. Vi håber, at den her konkurrence kan være med til at give folk landet over det sidste skub hen imod naboens hoveddør.

Indsamlingen af nabohistorier er en del af kampagnen ’Hej Nabo’, som den sociale bevægelse og medlemsforening Fucking Flink står bag. Man behøver ikke være tilmeldt Nabohjælp for at deltage.

Nabohjælp kårer seks vindere, og præmien er en romkuglekage fra den lokale bager til en værdi af 500 kr. pr. styk, som man kan dele med sine naboer.

 

Sådan deltager du:

–   Skriv din nabohistorie eller optag den på en video

–   Send historien til nabohistorie@dkr.dk eller Nabohjælps facebookside. Du er også med, hvis du sender til minhistorie@fflink.dk eller Fucking Flinks facebookside

–    Skriv navn, adresse, mailadresse og mobilnummer, så vi kan komme i kontakt med dig, hvis du er så heldig at vinde.

Nabohjælp indsamler nabohistorier i perioden 3.oktober – 29.oktober.

 

Fakta om Nabohjælp

Med Nabohjælp hjælper du og dine naboer hinanden med at holde øje med hus og lejlighed, bl.a. i ferierne. Nabohjælp er gratis, og du inviterer selv dem, du vil nabohjælpe med. Du kan modtage beskeder fra dit nærområde, hvis nogen har haft indbrud eller oplever mistænkelig adfærd. Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag Nabohjælp.

 

Fakta om Fucking Flink

Fucking Flink er en social bevægelse, en virksomhed og en medlemsforening, som engagerer og inspirerer til mere flinkhed i samfundet.

 

Et eksempel på en nabohistorie:

 ”Jeg sad i min lejlighed på Tagensvej, Nørrebro, og spiste aftensmad i ro og mag. Pludselig hører jeg et ’bump’, og ser ud af det blå, at der er dumpet en plade marabou-chokolade ind ad min brevsprække.

Overrasket går jeg over til døren for at se om jeg kan få et glimt af den mystiske chokolade-giver, men jeg hører blot opgangens hoveddør smække.

Kunne ikke lade være at grine! Superfed overraskelse – hvor mange har lige oplevet, at der kommer dessert dumpende ind ad deres brevsprække, bare sådan uden videre?

Min nabo (anden opgang end min) berettede på Facebook om en lignende hændelse tidligere på dagen: ’Jeg vågnede op til chokolade tapet på min dør… Mmm Marabou! Det var der så på stort set samtlige døre i opgang 46B. Er det en forsinket påskehare, en tidlig nisse eller er der nogen der kender til noget? Men da tak herfra!’

Sent på aftenen gav den mystiske chokolade-giver sig til kende!
Det var nogen af mine naboer, et par med en lille søn, som havde vundet en kæmpe pakke Marabou på et marked. De besluttede sig for, at siden de ikke kunne spise 2,5 kg chokolade selv, så skulle naboerne da også ha’ lov at smage! – på trods af, at vi aldrig har mødt hinanden. Det synes jeg sgu er fucking flinkt gjort!

Kæmpe tak til Bjørn og Dortea, mine super betænksomme og gavmilde naboer!”

Comments are closed.