Mere smidige og sammenhængende patientforløb er nogle af de gevinster, patienter og pårørende vil få af bevillingen af det nye hus.

Et enigt Regionsråd har den 20. juni 2017 bevilget 154 mio. kr. til en nybygning af et Kvinde-Barn Hus på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Det glæder hospitalsdirektør Henrik Larsen, at der nu er truffet en beslutning.

– Det betyder, at vi får et fremtidssikret hospital, da netop kvinde-barn området har trængt hårdt til at blive løftet bygningsmæssigt. Med denne beslutning tages endnu et skridt hen imod realiseringen af den perspektivplan, der arbejdes efter. Så det er en rigtig glædelig beslutning, siger Henrik Larsen.

Formanden for det politiske byggeudvalg, regionsrådsmedlem Per Larsen (K), er også begejstret og ser frem til at følge byggeriet på nærmeste hold.

– Det er et længe ønsket hus, der nu bliver bygget, for ønsket om en ny ”Børneafdeling” har mange år på bagen. Helt tilbage i slutningen af 90′ ene var huset med på ønskesedlen men blev overhalet af først den medicinske sengebygning, som stod klar i 2008 og derefter af akutmodtagelsen, som blev taget i brug i 2013. I 2015 var det et alt for dyrt licitationsresultat, der spændte ben for projektet. Nu har vi heldigvis udsigt til at få et rigtig flot og tidssvarende Kvinde- Barn Hus, til stor glæde for både patienter og personale, siger regionsrådsmedlem Per Larsen.

Valget af totalentreprenør er truffet på baggrund af et EU-bud med deltagelse af 5 totalentrepriseteams. På baggrund af de modtagne tilbud, agter Regionsrådet at antage C. C. Contractor A/S som totalentreprenør til opførelse af det nye Kvinde- Barn Hus, idet deres tilbud har det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Der planlægges 1. spadestik til nybyggeriet fredag den 15. september 2017.

Comments are closed.