Er du også træt af at tandlægebesøget både skal være en ubehagelig og dyr oplevelse? Du er ikke alene, de fleste af os kender det – det frygtede tandlægebesøg. Man har længe forsøgt at snige sig udenom, men på et tidspunkt kan man ikke trække den længere, og man må overgive sig og få bestilt den tid. Her efter kommer tankerne om smertefulde behandlinger, tårnhøje regninger og det inderlige håb om at alt er som det skal være. Men hvor ubehageligt det end er, økonomisk såvel som fysisk, bør tandlægebesøget alligevel være et regelmæssig fortagende. Det er vigtigt at sikre sig at man har en sund mund, især når man tænker på at det der til at starte med blot er et lille problem, som nemt kan behandles, som fx et mindre hul i en tand, til sidst kan ende med at blive et stort problem, der vil forårsage store smerter, også for pengepungen, hvis det ikke bliver lavet i tide.
Man ser en tendens til at folk trækker tiden ud eller undgår tandlægebesøgene helt, selvom de måske er klar over at der er noget der ikke er som det skal være. Dette kan først og fremmest skyldes den økonomiske byrde der hurtigt kan opstå, hvis der både skal betales for røntgenbilleder, bedøvelse osv. For personer der har en stram økonomi er tandlægebesøget ikke en topprioritet, til trods for at det selvfølgelig bør gøres regelmæssigt. Det burde bestemt ikke være nødvendigt at skulle overveje om man har råd til at undgå smerte og få bedøvelse, fordi man fx er på SU.

Der udover kan man også nævne tandlægeskrækken som en udbredt grund til udeblivelse fra tandlægebesøget, idet dette er et voksende fænomen, som rammer mange. Det kan være svært at finde den rette tandlæge, som både evner at kombinere faglig kompetence med en smule pædagogisk indsigt til at forklare et eventuelt behandlingsforløb, berolige patienten og sørge for at han eller hun føler sig godt tilpas undervejs. Desuden kan det også være udfordrende at finde en tandlæge der er reel i forhold til at tilbyde den rette behandling til det givne tanproblem. Man hører ofte om tandlæger der kun er ude på at tjene penge og derfor tager en ”omvej” med behandlingen, hvilket gør tandlægeregningen væsentligt større end den egentligt burde være.
Dentale problemer, store som små, er svære at undgå, men vi er i nutidens samfund så heldige, at der er alverdens muligheder for at afhjælpe problemer med vores tænder – og ja, det koster! Men for de af os der er medlem af Sygeforsikring Danmark er der heldigvis penge at spare, og har man et mere omfattende problem med tænderne som fx at skulle have lavet et implantat med dertilhørende krone, er tilskuddet en stor hjælp. Se et overblik over priser og find desuden også ud af hvor meget du kan få i tilskud på den behandling du skal have fortaget, ved at kigge under den sygesikringsgruppe som du er en del af.

Comments are closed.