BOSSEN ER VRED
Bruce Springsteen: Wrecking Ball

“Where is the spirit. Where is the promise from sea to shining sea,” spørger Bossen i den første single ‘We take care of our own’ fra Bruce Springsteens nye album ‘Wrecking Ball’ der er på gaden i marts.

En wrecking ball er den store jernkugle i kæde, som nedbrydningsmaskiner svinger mod huse, der rives ned. Og det ser ud til at Bruce Springsteen er klar til at rive et hul i et selvtilstrækkeligt amerikansk verdensbillede, der er lammet af finanskrise og mismod.

Wrecking Ball-albummet er et ambitiøst værk, der fokuserer på det store billede. Et rock-album der kombinerer elementer fra Bruces klassiske sound og hans erfaringer fra hans Seeger sessions med helt nye teksturer og stilarter.

“Bruce er dykket dybt ned for at finde dette billede på det moderne liv,” fortæller Springsteens mange-årige manager Jon Landau. “Teksterne fortæller en historie du ikke hører andre steder, og musikken er hans mest innovative i de seneste år. Albummet har sociale overtoner og en meget udtalt spirituel dimension. Det er noget af det bedste, han har skrevet i sin karriere.”

Første single-udspil levner ingen tvivl om, at Bruce Springsteen elsker sit land, men er dybt bekymret for, hvad det har udviklet sig til. Et land, der ikke lever op til sine egne idealer. “Whereever this flag’s flown, we take care of our own.”

Jo, Bossen er vred, og det tegner godt, både for det nye album og for Roskilde, hvor Springsteen er årets hovednavn.

Comments are closed.