appetize_jubi_fest_041_sssJeg var til 30-års fødselsdag hos en veninde forleden dag. Jeg ved ikke, om det bare er mig, men når man når en bestemt alder, går man til fester på en anden måde…

Tekst: Christian Bols, stand-up komiker, christianbols.dk

 

Festerne ændrer sig. Dvs.  det er ikke selve festerne, der ændrer sig, for de er som de plejer med dans, dj og drinks. Det er mere gæsterne, der har ændret sig. Markant. Til den her 30-års fødselsdag, jeg var med til, var der fx gravide med…. og kvinder med nyfødte børn. Dette tager sådan en fest til en ny dimension, men uden af fjerne festens tempo.

I mine øjne er gravide kvinder det smukkeste, der findes i denne verden. Så sprudlende, frodige og så fulde af liv, i bogstavelig forstand. Det samme mener jeg om kvinder med nyfødte babyer. Men da en af de kvindelige gæster pludselig tog det ene bryst frem og begyndte at amme, i samme øjeblik som Rihanna sang: ”I’m the only girl in the world”, blev jeg sgu en smule forbavset… og på samme tid misundelig. Ikke på babyen, men på moderens evne til fuldstændig at isolere sig og nærmest gå ind i et parallelunivers, hvor festen det ene sted pumpede derudaf, mens moderen i sin egen verden kun kunne høre babyens tilfredse grynt og suttelyde.

Jeg tog mig selv i at sige: ”det er her, begrebet ”pattestiv” er opstået”! Min timing var perfekt, for jeg kom til at fyre min kommentar af præcis, da dj’en skiftede nummer.

Der var gravide kvinder med til festen. Godt tænkt af arrangøren. Gæst og udsmider i en og samme person. Det undrede mig dog, at de gravide konstant holdt sig under maven. Var de bange for at maven skulle falde af?

De kærtegnede også deres maver i de samme roterende bevægelser igen og igen. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at hvis babyen rent faktisk kunne følge med i disse bevægelser, ville den enten blive hypnotiseret eller få kvalme.

Jeg ved ikke om kvinderne troede, at babyen virkelig kunne mærke det, eller om de forventede, at den lille baby også satte sin lille babyhånd op mod moderens lille morhånd, så der opstod en usynlig forbindelse. Billedet der opstod i mit hoved, mindede mest om den der dims, man bruger til at rense akvarier med. Det gjorde situationen endnu mere bizar, da en af kvinderne sagde: ”jeg kan mærke den lille baby…det er helt magnetisk”.

Jeg ved tydeligvis ikke meget om gravide og kvinder, der ammer og blev nødt til at undersøge mere. I min søgen stødte jeg på den her:

Verdens største baby:

Verdens største baby blev i 2009 født i Indonesien! En dreng på OTTE KOMMA SYV KILO!!! Han var 62 cm lang. I en artikel jeg læste stod der, at det var med kejsersnit…..HNÅ! Virkelig? Der er da ingen, der kan føde 8,7 kg på naturlig vis. Ellers ville jeg nødigt være fødselslægen, der skulle fortælle den nybagte mor, hvordan fødslen var forløbet: ”Øh, ja Bente…dine ben er godt nok sprængt væk, men det positive er, at næste gang du skal føde, gør det ikke ondt”!

Jeg ville også gerne have været med til scanningen, da jordemoderen opdagede babyens kolossale størrelse og sagde: ”WOW! Det er åbenbart en baby…. der åbenbart også er gravid…. med tvillinger”!

Efter fødslen af kæmpedrengen, kunne man se billeder af den stolte far ved siden af den gaffeltruck, der holdt babyen.

Der stod også, at moderen var gravid i 12 måneder – det er rigtigt. Hvad fanden sker der? Der er da ingen mennesker, der er gravide i så lang tid. Hallo, Indonesien! Hvis i regner i med at få flere turister til jeres land, så skal i måske prøve noget andet end at lave et freak show. Men 12 måneder! Det er da for langt ude. Derfor gik jeg på nettet og googlede: ”drægtighed 12 måneder, subtropisk klima, spiser hele tiden”. Og sjovt nok….det første forslag, der kom frem var et billede af en søko! ”Velkommen til Indonesien – kom og se en et havpattedyr, der tilfældigvis ligner en mega fed baby”. Lige på det punkt, kan jeg måske godt forstå, hvis moderen har holdt sig lidt på maven, mens hun var gravid.

Selvom jeg er far til to piger, ved jeg ikke meget om gravide og kvinder, der ammer. Jeg har trods alt lært, at særligt gravide kvinder kan få nogle besynderlige vaner. Fx spurgte min hustru, da hun var gravid med vores anden datter: ”Christian, synes du det er mærkeligt, at jeg tager et glas pickles med i seng”? Jeg svarede: ”det kommer an på, hvad du har tænkt dig at gøre med dem”.

Jeg lærte også, at der er fem ting, man aldrig skal sige til sin gravide hustru:

1. Utroligt. Det ser slet ikke ud som om, Jessica Alba har født et barn.

2. Misforstå mig ikke lille skat, men jeg tror altså ikke, at babyen vejer 20 kg.

3. Jeg er misundelig. Hvorfor kan mænd ikke opleve det smukke ved at føde?

4. Lav din egen ”vaniljeis-pickles-piratos-smoothie”.

5. Du tør ikke slå med den lysestage….

 

Det er fascinerende, hvordan gravide eller kvinder, der ammer kan sætte verden på stand by, mens de ”lige er i gang med at skabe et liv”. Det er vi mange, der kan lære noget af. De tager kontrollen over livets hastighed. Så hvis ikke man lider af morgenkvalme eller bækkenløsning, må en graviditet i mine øjne for de fleste være direkte afstressende. Desuden er fødselstallet dalende. Så kom i gang med at skabe nogle børn og gør verden smukkere.

Comments are closed.