selvstændig

Lurer der en iværksætter inde i din mave, er det bare med at få prøvet den af. Men hvad skal du være opmærksom på, når du starter din egen virksomhed op? Vi har samlet fem tips til dig, som overvejer at kaste dig ud som selvstændig.

 

1. Hvad brænder du for?

Skal du være selvstændig er det vigtigt at du brænder for det, du laver. Fokuser på det, som motiverer og engagerer dig. I sidste ende er det nemlig viljen der driver værket. Gør dig klart hvad det er, du vil.

 

2. Fokuser på dine kunders behov

Er der marked for det produkt eller den tjeneste, som du brænder for at føre ud i livet? Uden kunder kan din forretning ikke trives. Undersøg markedet – og dine konkurrenter, før du kaster dig ud i dit livs udfordring.

 

3. Økonomisk sikkerhed

Som selvstændig er det essentielt at være økonomisk sikret, hvis virksomheden ikke skulle gå helt som planlagt. Meld dig ind i en A-kasse, så du er økonomisk sikret, hvis uheldet skulle være ude.

 

4. Få styr på alt det praktiske

Der er en del du skal have styr på, før du kan oprette din egen virksomhed. Skab dig et overblik over alle de praktiske aspekter, og få styr på det hele, så du kan koncentrere dig om din virksomhed, i stedet for hængepartier.

 

5. Spørg om hjælp

Det at starte en ny virksomhed kræver viden, som du ikke nødvendigvis besidder lige med det samme. Andre mennesker er ofte meget villige til at give en hjælpende hånd med. Og sidegevinsten er, at det ofte er en af de bedste måder at bygge langvarige relationer på.

 

 

Comments are closed.