Huset i Hasserisgade har så at sige “huseret” blandt de rytmiske spillesteder i Aalborg i snart 40 år. Når der tages hul på en ny sæson d.13. september bliver det under navnet “HYBRID”, med en ny indgang gennem en nyåbnet have og med en christiania-cykel bygget til at rulle ud i Aalborg og skabe koncertoplevelser på nye steder.

I mere end en menneskealder har Huset i Aalborg været en fast platform blandt Aalborgs tilbud inden for rytmisk musik. Store som små navne har i årenes løb gæstet det intime spillested, der, ikke mindst, har haft et fokus på de smalle genrer såsom Folk, World, Jazz, Singer/Songwriter og Impro-musik.

Således har man haft mulighed for at opleve alt lige fra verdensnavne til undergrundens snørklede eksperimenter og Husets spillested har siden sidst i 70’erne været en rugekasse for talenter der ofte har “trådt deres barnesko” på den lille scene i udkanten af Aalborg C.

“Vi har valgt at give Husets spillested et navn, der griber fat i den smeltedigel af genrer og stilarter, nyt og gammelt, intim hygge og store musikoplevelser, som vi synes er kendetegnende ved koncerterne i vores sal og den musik der bliver spillet der”, forklarer daglig leder og musikansvarlig Michael Marino.

“Husets profil strækker sig over et meget bredt spekter af forskelligartet musik, og der hvor tingene rodes sammen, blander sig på kryds og tværs og overtræder grænserne for hvornår det er det ene eller det andet – dér finder man essensen af vores virke som en aktør på den nordjyske og danske musikscene. Heraf navnet HYBRID”.

Og relanceringen af spillestedet går ikke stille for sig. I dagene fra d.13.9 til 23.9. er programmet stoppet til med oplevelser der strækker sig lige fra koncerter med større danske navne, afslutningsfest for Aalborg Bæredygtighedsfestival, middelaldermusik, Spoken Word, Kunstfilm med livemusik, minimalistisk og eksperimenterende Big Band impro og som noget helt nyt, premiere på en koncertrække med nye nordiske navne, da Huset for de næste 3 år er udpeget af Nordisk Kulturfond som PULS spillested.

Om projektet med et rullende spillested på ladet af en Christiania Cykel, der kommer til at gå under navnet “Huset Ud Af Huset” fortæller Michael: ” Vi har i år fået et tilskud fra Statens Kunstfond til at gennemføre dette projekt. Vores tanke er, at vi skal ud og lege med koncertformer, locations og overraskelseselementet i, ikke at vide hvor du er på vej hen, når du skal til koncert. På denne her måde, kan vi få lov til at parre nogle kunstnere med nogle unikke settings og samtidig få taget hul på en snak omkring, hvad det egentligt er, der udgør en unik koncertoplevelse. Sat lidt på spidsen – Er det nybyggede venues med sorte vægge og alu-trusser til lys og røgmaskiner, samt state of the art lyd og sponsor logoer på fadøl og scenefront, eller er det lunkne dåsebajere i en nedlagt fabrik med patina på væggene og nedstyrtningsfare når lydtrykket bliver for højt? Vi siger ikke at denne koncertrække bliver et endeligt svar på dét spørgsmål, men vi håber at det kan være med til at nuancere mulighederne for specielle koncertoplevelser i byen lidt.

Sidst, men ikke mindst, er Huset i gang med at transformere et gammelt haveområde, der i mange år har ligget ubeset hen, til en levende plads med byhaver, hyggekroge, stier og direkte adgang til HYBRID på Husets første sal. Kulturforvaltningen i Aalborg kommune har således smidt 300.000,- efter dette projekt, der forventes klar til sæsonstart og som er med til at give nyt liv til området omkring Huset og så at sige, en ny forhave til spillestedet.

I løbet af efterårssæsonen på HYBRID bliver der blandt mange andre mulighed for at opleve

15.9. Kira Skov & Nikolaj Hess

21.9. Claus Høxbroe & Jan Kaspersen

29.9. Burnin Red Ivanhoe

3.10 Fairport Convention (UK)

20.10. Franske Piger + Tårn

27.10. Laura Mo (Huset Ud Af Huset)

10.11. Elena Setién

16.11. Kalaha + Lukkif

17.11. Girls In Airports

1.12. The White Album

Comments are closed.