Øjnene er ligesom huden ekstremt udsatte for solens farlige stråler. Solbriller af god kvalitet hjælper dig med at beskytte dine øjne mod grå stær, som årligt rammer 8000 danskere på grund af uv-stråling.

Mange anser solbrillen for blot at være en accessoires til sommerlooket, men dens funktion er yderst vigtig. Solbrillen beskytter øjnene mod solens skadelige uv-stråler, der kan resultere i sygdomme som grå stær og hudkræft på øjenlågene. Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at ud af de cirka 40.000 grå stær-operationer, der hvert år foretages i Danmark, skyldes op mod 20 procent uv-stråling.

Hos optikerkæden CrossEyes oplever de flere uv-skader end tidligere og understreger, hvor vigtigt det er at vælge solbriller, der skærmer effektivt for solens skadelige stråler.

– En god solbrille skal ikke kun afskærme øjet fra solens direkte stråler, men også fra spejlinger og genskin, som er sværere at dæmme op for. Derfor er det bedst med solbriller med store glas, der slutter tæt om øjnene, siger optiker Lotte Sølvtofte fra optikerkæden CrossEyes.

Vælg CE-mærkede solbriller for den bedste beskyttelse

Lotte Sølvtofte forklarer, at solbrillens vigtigste funktion er at beskytte øjnene, og modsætning til, hvad mange tror, er det ikke de mørkeste glas der giver den bedste uv-beskyttelse. Tværtimod kan mørke glas uden uv-beskyttelse være særligt skadelige, fordi pupillerne automatisk udvider sig, når lyset er svagt, og derved bliver øjet ekstra eksponeret for uv-stråler. Ved at købe solbriller, der er CE-mærket – det er langt de fleste solbriller i Danmark – er du garanteret uv-beskyttelse. En anden ting at overveje, når du skal vælge dine nye solbriller, er komforten. Der er stor forskel på den komfort, de forskellige glas giver, og især polariserende glas er blevet en favorit hos mange.

– Polariserende glas fjerner alle vandrette refleksioner, og er man for eksempel på stranden eller ude at sejle, er forskellen tydelig. Solbriller af god kvalitet fås ofte med polariserende glas, og hos CrossEyes har vi valgt at udstyre samtlige solbriller fra vores nye kollektion med det, fortæller Lotte Sølvtofte.

Du kan også være interesseret i

Kom godt og trygt igennem boligkøbet

Dette indhold er sponsoreret  Står du/I over for et boligkøb, er der…

Få en realistisk vurdering af din bolig med en lokal ejendomsmægler

Dette indhold er sponsoreret Har du fået øje på din drømmebolig? Så…

Sådan vælger du det rigtige tag til din bolig

Dette indhold er sponsoreret Det er ikke altid lige nemt at finde…