©LAURENCE MOUTON/6PA/MAXPPP ENFANT ET ADULTE

Publiceret 1/12/2021

Sorg i børnehøjde er til debat d. 28. september, når Aalborg Bibliotekernes debatgruppe KAMP åbner for diskussionen af et vigtigt, underbelyst tema.

I kampen for at komme videre efterlader voksne under tiden børn i skyggen på deres egen sorg. Oven i at opleve døden i en tidlig alder, kommer de også til at stå alene tilbage med deres egne svære følelser.

De bliver skyggebørn – børn, i skyggen af en sorg –  som ofte kommer til at følge dem hele livet. Det er dem, det skal handle om. Du kan læse mere om det omvendte tilfælde, hvor en mor pludseligt og voldsomt mister sin datter

Mor er død – men det taler vi ikke om

Til at sætte ord på skyggeproblematikken – og de børn, der står med den – har Aalborg Biblioteket inviteret journalist Sofie Klingberg Kruhøffer med i debatpanelet.

Sofie har bl.a. stået bag dokumentarfilmen ”Mor er død – men det taler vi ikke om”. Den handler om hendes eget tab af moren i en tidlig alder; og om hvor dårlige vi er til at tale om døden – særligt med de mindste.

Derudover deltager også sognepræst i Hasseris kirke – Mikael Byrial Jensen – der tidligere har haft en sorggruppe for børn og unge.

Rigtige og vigtige spørgsmål omkring sorg

Som garanti for at de rigtige og vigtige spørgsmål stilles i den svære debat, har debatgruppen KAMP indkaldt Aalborg Bibliotekernes Erling Lykke som moderator.

Som ved alle KAMP-arrangementer er den indledende paneldiskussion en optakt til, at publikum får spørge- og serveretten og kan bestemme, hvor debatten efterfølgende skal drejes hen.

Du kan også være interesseret i

Kom godt og trygt igennem boligkøbet

Dette indhold er sponsoreret  Står du/I over for et boligkøb, er der…

Få en realistisk vurdering af din bolig med en lokal ejendomsmægler

Dette indhold er sponsoreret Har du fået øje på din drømmebolig? Så…

Sådan vælger du det rigtige tag til din bolig

Dette indhold er sponsoreret Det er ikke altid lige nemt at finde…