Publiceret 23/11/2021

Værdien af hvert eneste indbrud i danske sommer- og fritidshuse er i snit steget med 25 procent fra 2011 til 2016. Alligevel har næsten hver anden sommerhusejer i Region Nordjylland ikke gjort noget for at forhindre indbrud, mens næsten hver femte ikke har tjekket, om deres forsikring nu også dækker nok, hvis skaden er sket, og værdierne stjålet. Det viser nye tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk på basis af en undersøgelse fra Epinion.

Undgå at tyven får let adgang til dit hjem som sommerhusejer

Det er efterår, og snart vil de fleste sommer- og fritidshuse blive lukket af. Husene vil ligge øde hen, og alligevel er der ikke den store interesse blandt ejerne for at forebygge indbrud i deres huse som sommerhusejer

46 procent af de adspurgte i Region Nordjylland har, ifølge en ny Epinion-undersøgelse foretaget for brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk, ikke gjort noget for at forhindre indbrud. Dem, der aktivt har gjort noget, har især satset på nabohjælp, sikring af døre og vinduer, udskiftning af låse, eller de har sat lys op. Nogle kombinerer indsatserne.

– Når sommerhuse ligger øde hen, er der høj risiko for at få indbrud. I perioden 2011 til 2016 er erstatningsudbetalingerne pr. indbrud steget fra knap 10.000 kr. til 12.326 kr. svarende til en stigning på 25 procent. Det kan skyldes, at danskerne har flere eller dyrere ting i sommerhuset som fx designermøbler og ditto lamper.

Det siger chefkonsulent Jacob Nisgaard Larsen fra Forsikring & Pension, og han minder om, at Danmark har førstepladsen i antal indbrud i EU med flere indbrud pr. indbygger end Tyskland, Norge og Sverige tilsammen.

Og ifølge Forsikringsoplysningen øger manglende opsyn med sommerhuset også risikoen for, at der opstår en skade, som får lov at udvikle sig fx skader på grund af skybrud eller oversvømmelse eller på grund af storm eller en brand, der kan være udløst af en kortslutning i el-systemet. Det går ikke kun ud over huset, men rammer også indbo som møbler, lamper og kunst.

Salget af sommerhuse stiger

Salget af sommerhuse i hele landet er steget betragteligt i de første fem måneder af 2017 i forhold samme periode året før. Alene i maj blev der handlet over 1.069 huse, hvilket er godt 30 procent mere end maj sidste år, ifølge Boligsiden.dk.

Et stigende salg øger behovet for at finde den rigtige fritidshusforsikring, der svarer til ens behov. Det gør man nemt på Forsikringsguiden.dk, hvor man samtidig kan sammenligne forsikringens pris, vilkår og service hos mange forskellige selskaber.

De gode råd, når du skal forsikre dit fritidshus som sommerhusejer

– Som minimum bør du have en fritidshusforsikring, der dækker brand og kaskoskader, fx indbrud, storm og vandskade

– Overvej om du har behov for tillægsforsikringer som fx udvidet rør, svamp og insekt, skadedyr osv.

– Sørg for at indbosummen svarer til værdien af dit indbo i fritidshuset, dvs. hvad det koster at genanskaffe alt dit indbo

– Tjek selvrisikoen. Er den passende, eller skal den være højere eller lavere?

– Sørg for gode og solide døre, vinduer og låse i dit fritidshus

– Find og sammenlign fritidshusforsikringer på www.forsikringsguiden.dk

Du kan også være interesseret i

Når sorg og skyggerne strejfer barnet

Publiceret 1/12/2021 Sorg i børnehøjde er til debat d. 28. september, når…

Sådan undgår du tyveri i varebilen

Mange varebiler er den seneste tid blevet brudt op og tømt for…

Weber og Silvan i Aalborg giver dig ny inspiration til grillen

Publiceret 25/11/2021 Mens der dufter af grillmad fra danske terrasser og baghaver,…

Lækker mad fra Irma du kan tage med hjem

Publiceret 25/11/2021 Irma lancerer Ta’ MAD Hjem – ny, nem hverdagsmad til…

Kvalitet er en mærkesag

Publiceret: 27.11.2021 Le Creuset fokuserer udelukkende på at udvikle køkkengrej, der holder…

Udsigt til kæmpestor Black Friday i Danmark

Black Friday bliver en kæmpestor udsalgsdag, der vil slå alle rekorder. Både…

Biblioteket søger læsehunde

Aalborg Bibliotekerne søger sunde, rolige og venlige hunde, som vil arbejde frivilligt…

PensionDanmarks investeringer i nybyggeri giver 10.000 job

Publiceret 23/11/2021 PensionDanmarks investeringer i nybyggerier skaber i disse år tusindvis af…

Kattepsykologi: Kradser din kat også i sofaen?

Publiceret 24/11/2021 Flere end hver anden katteejer oplever, at katten efterlader kradsemærker…