Det er et stort privilegium at have sin egen have. Det er herligt for hele familien at kunne nyde haven på hver sin måde. Du kan hygge dig med noget havearbejde, du kan plukke blomster, du kan lege med ungerne, du kan have gæster eller bare slappe af og nyde livet. Det er både livsbekræftende og super sundt at være ude i den friske luft så meget som muligt. Det kan du meget nemt komme hver eneste dag, når du har en have.

Det behøver ikke at være en kæmpestor have, for at den kan være et skønt og rekreativt sted. Det kan sagtens være en ganske beskeden have. Om du har en have eller ej, gør en ret stor forskel i dit liv.

Et af fundamenterne i en funktionel have er en græsplæne. De fleste foretrækker, at der er en god græsplæne af en vis størrelse i haven. 

Den nemme og hurtige genvej til en smuk græsplæne

Skal I også have en smuk græsplæne, og må den gerne være hurtigt klar til brug, så kan det være den bedste løsning, at der bliver lagt rullegræs ud. Rullegræs er nemlig den nemme og hurtige måde at få en smuk og ensartet græsplæne på. Læs mere om rullegræs, pris og alle de andre fortrin ved rullegræs på Stiften.dk.

Du skal naturligvis klargøre det pågældende stykke jord, så det er klar til at modtage rullegræsset. Når det først er gjort, så er resten super nemt. Du bestiller dit rullegræs, det ankommer med en fragtmand, og du ruller det ud. Det kan ikke være meget nemmere.

Det nye græs er allerede godt i vækst, og det er fri for ukrudt. Det vil sige, det er lige sådan en græsplæne, som du ønsker dig. Det skal have godt med vand i starten, men herefter klarer det fint sig selv. 

Hvornår er græsset klar til at blive brugt?

Græsset er allerede ret solidt, når det ankommer til din matrikel. Dets rødder er godt udviklede, men det skal naturligvis lige have tid til at få ordentligt fat i din jord, inden det bliver belastet for meget. Du kan dog sagtens gå forsigtigt på det med det samme.

Skal ungerne eller hunden ud at løbe på græsset, så må du lige vente 3-4 uger, inden du lukker dem ud på græs.

Hvad koster rullegræs?

Der findes flere forhandlere af rullegræs. Deres græsblandinger kan være lidt forskellige, og derfor kan deres priser godt variere. De fleste forhandlere har nogle standardpriser pr. m2, som bliver lavere i takt med, at du køber flere m2. Det betyder, at du skal betale mindre pr. m2, jo mere rullegræs du køber.

Det er naturligvis billigere at købe en græsfrøblanding og så græsset selv. Det er klart. Når du gør det, så skal du forvente, at det varer meget længere tid, inden du kan komme til at bruge græsplænen. De små spirer er ret spinkle, og der går noget tid, inden deres rodnet er stærkt nok til at klare en vis belastning. 

Desuden er græsset langsommere til at få fat i jorden, end ukrudt er. Derfor vil du opleve, at det nye tromlede stykke jord, som du skal så græs på, vil være som en åben invitation for alt muligt ukrudt. Det giver en græsplæne med ukrudt ud, som kan være svært at få bugt med. 

Her må du afgøre med dig selv, om du gerne vil følge hele plænens proces fra frø til græsplæne, eller om du vil skyde genvej og få et læs rullegræs leveret på adressen. 

Det er i hvert fald super skønt at have en kraftfuld og harmonisk græsplæne i haven. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Syv gode råd om græspollenvaccination

Er det besværligt at blive vaccineret mod allergi? Hvordan foregår det? Seniorforsker…