Du er nødt til at gøre en indsats for at holde dig i god form. Det er måske mindre vigtigt, hvis du i løbet af din arbejdsdag er meget i bevægelse, men noget kan du nok gøre. Hvis du derimod har et stillesiddende arbejde, så er der i højere grad grund til at gøre noget mere seriøst ud af din træning.

Træning kan være meget forskelligt, men fælles for al træning er, at det skal være med til at styrke din kondition og din styrke. Så er det mindre vigtigt, hvordan du gør det. For nogle fungerer det bedst at træne i et træningscenter eller på et sportshold. For andre fungerer det bedst at træne derhjemme. Det er der også mange gode muligheder for at kunne komme til at gøre.

Træn derhjemme

Der findes mange forskellige måder, du kan træne derhjemme på. Det kan være alt lige fra gulvøvelser til træning på en crosstrainer. Nogle former for træning kræver ikke ret meget udstyr, og andet kræver en hel del. Nogle redskaber fylder ikke ret meget, og andet fylder en del kubikmeter.

Når du skal indrette din egen hjemmetræningsplads, så må du først og fremmest tage hensyn til, hvor meget plads du kan afsætte til formålet. Dernæst kan du se på, hvad du har brug for at træne – og endelig spiller økonomien nok også noget.

Når alle disse forhold er tjekket, så er du klar til at vælge, hvordan og på hvad du gerne vil træne hjemme i privaten. Husk, at det ikke bare er et spørgsmål om at sætte diverse udstyr op derhjemme – skal det batte noget, så skal udstyret også bruges hyppigt.

Hvilke redskaber fås som hjemmetræningsmodel?

Der er ret mange redskaber, der egner sig godt som hjemmetræningsredskab. Du kan blandt andet træne på følgende:

  • Ribbe
  • Yogamåtte
  • Romaskine
  • Motionscykel eller spinningcykel
  • Crosstrainer
  • Løbebånd
  • Benpres maskine

Det kan udvikle sig til et større udstyrsstykke med alle disse redskaber. Du behøver dog ikke at anskaffe dem alle sammen, og du behøver heller ikke nødvendigvis købe de allerdyreste, der findes. 

Du kan for eksempel sagtens finde en benpres maskine, der er ret billig. Den kan enten være på tilbud, eller du kan finde en, der er brugt. 

Fordelene ved at træne derhjemme med en benpres maskine

Der er flere åbenlyse fordele ved at kunne træne hjemme hos dig selv med en benpres maskine. Du kan træne, når du har tid og lyst. Du skal ikke betale kontingent for at træne. Du bruger ingen transporttid i forbindelse med din træning. Du kan se endnu flere gode argumenter for hjemmetræning med en god og billig benpres maskine her.

Desuden er din benpres maskine altid tilgængelig, når du har din egen derhjemme, og den er altid indstillet, så den passer nøjagtigt til dig. Der er således meget, der taler for, at det er meget nemt og effektivt at komme til at træne, når du har de rigtige redskaber, du skal bruge, stående derhjemme. 

Der kan dog være en lille udfordring i, at det kan være nemt at springe træningen over eller at give den mindre gas, når der foregår hjemme hos dig selv. Skulle det ske, så må du simpelthen hanke op i dig selv og få lagt et træningsprogram, som du følger. Du har ingen rigtig gode argumenter for ikke at træne, når du har alle mulighederne inden for dine egne fire vægge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du kan også være interesseret i

4 ud af 10 har talt med børn om brand

”Hvad skal vi gøre, hvis huset brænder?” Selv om emnet nok ikke…

Flere og flere danskere får øjenskader grundet uv-stråling

Øjnene er ligesom huden ekstremt udsatte for solens farlige stråler. Solbriller af…

De fleste forældre tager ansvar for deres teenageres alkoholforbrug – gør du?

Har du teenagebørn derhjemme eller er dine børn snart ved at runde…

Din viden om modermærkekræft har betydning for din risiko for solskoldninger

Selvom der ikke er udsigter for høj solskinsvejr her i December, så…

Du skal passe godt på din hud – det er dit største organ

Publiceret: 29.11.2021 Så er ferien for de flestes vedkommende slut for denne…