I et samarbejde med Google og det prisbelønnede Virtual Reality-studie Happy Finish kommer Ford med en VR-app, der viser hvor farligt det er at bruge mobilen mens man kører bil.

I forbindelse med kørekurset Driving Skills for Life lancerer Ford, Google og Virtual Reality-studiet Happy Finish VR-app’en Ford Reality Check, der simulerer brugen af en mobiltelefon og andre forstyrrende elementer mens man kører bil.

Ifølge de seneste data fra EU-kommissionen mister mere en 3600 unge bilister livet i trafikulykker hvert år – 2 ud af 3 dødsfald er bag rattet i en bil.

”At være involveret i en trafikulykke er en voldsom oplevelse. Vi håber, at vi med denne VR-app kan give et glimt af, hvor farligt det er at lade sig distrahere mens man kører bil – og vi vil på denne måde opfordre unge bilister til at køre mere sikkert”, fortæller Jim Graham, Manager ved Ford Driving Skills for Life.

Ford Reality Check-app’en bruger Google Daydream VR til at simulere et miljø, hvor du spiller en distraheret bilist. Du henter venner på vej til en fest, skriver sms’er, har telefonopkald, og har samtaler med bilens passagerer. Du bliver udsat for forskellige udfordringer og hvis du ikke fokuserer, kan det ende fatalt.

VR-app’en følger også med i hvor længe du har dine øjne på vejen og giver en kort opsummering af din ageren når køreturen slutter.

Ford Reality Check er den første applikation, der bruger Google Daydream VR-platformen til at træne unge bilister i gode køreegenskaber – og i forhåbentlig at blive mere sikre bag rattet.

”Det stærke kreative samarbejde mellem Ford, deres partnere og Google har givet anledning til et meningsfuldt VR-projekt i form af Ford Reality Check-app’en, der kan redde mange unge bilisters liv ved at træne dem i trafiksikkerhed,” fortæller Steve Paler fra Google.

Oplevelserne i VR-app’en kan være med til at ændre på vaner bag rattet. Mere end 90 procent af dem, der har prøvet app’en siger at de vil ændre deres vaner.

”Med Ford Reality Check har vi skabt et trygt miljø, hvor unge bilister både kan lære – men også fejle uden konsekvenser” fortæller Daniel Cheetham fra Virtual Reality-studiet Happy Finish. ”Det er én ting at vise en træningsvideo til unge bilister, det er en helt anden ting at lade dem prøve kræfter med det selv. Vi er sikre på, at alle bilister kunne få gavn af at prøve VR-app’en”.

Ford Reality Check vil først og fremmest blive demonstreret og afprøvet af tusindvis af unge bilister ved Fords gratis kørekursus Driving Skills for Life rundt omkring i Europa. App’en vil også finde vej til Google Play Store, så alle kan prøve kræfter med spillet og blive mere sikre bag rattet.

Du kan også være interesseret i

Når sorg og skyggerne strejfer barnet

Publiceret 1/12/2021 Sorg i børnehøjde er til debat d. 28. september, når…

Sådan undgår du tyveri i varebilen

Mange varebiler er den seneste tid blevet brudt op og tømt for…

Weber og Silvan i Aalborg giver dig ny inspiration til grillen

Publiceret 25/11/2021 Mens der dufter af grillmad fra danske terrasser og baghaver,…

Udsigt til kæmpestor Black Friday i Danmark

Black Friday bliver en kæmpestor udsalgsdag, der vil slå alle rekorder. Både…

Biblioteket søger læsehunde

Aalborg Bibliotekerne søger sunde, rolige og venlige hunde, som vil arbejde frivilligt…

Lækker mad fra Irma du kan tage med hjem

Publiceret 25/11/2021 Irma lancerer Ta’ MAD Hjem – ny, nem hverdagsmad til…

Kattepsykologi: Kradser din kat også i sofaen?

Publiceret 24/11/2021 Flere end hver anden katteejer oplever, at katten efterlader kradsemærker…

Hospitalsmaden skal specialdesignes til patienterne

Publiceret 26/11/2021 Hospitalspatienter skal have mulighed for at få individuelt tilpassede måltider.…

Medicin i forklædning helbreder hjernen

Behandlingen af hjernesygdomme står foran et gennembrud. Forskere fra Aalborg Universitet udvikler…