Søndag den 1. og lørdag den 7. oktober kan personer over 65 samt andre i risikogruppen for influenza blive gratis vaccineret hos Matas i Aalborg. Sygeplejersker står klar i butikkerne.

Alle over 65 år, svært overvægtige med BMI på over 40, gravide i mere end 12. uge, førtidspensionister samt personer med visse kroniske sygdomme kan gratis blive vaccineret mod influenza søndag den 1. oktober i Matas på Algade klokken 11.00 til 14.00 og i Matas i Aalborg Storcenter klokken 10.00 til 13.00 samt lørdag den 7. oktober i Matas på Bispensgade og i Aalborg Storcenter klokken 10.00 til 13.00. Vaccinationerne foretages af sygeplejersker fra Danske Lægers Vaccinations Service.

– Hos Matas arrangerer vi ofte aktiviteter, der kan hjælpe vores kunder med at holde sig sunde og raske, og vi er glade for nu at tilbyde forebyggelse af influenza sammen med Danske Lægers Vaccinations Service. Og tidsbestilling er ikke nødvendig – mød blot op, og husk sygesikringsbeviset, siger Line Kolding Byskov, der er butikschef i Matas på Algade i Aalborg.

Det har aldrig været nemmere

Hvert år dør mellem 1000 og 2000 mennesker i Danmark på grund af influenza, og de år, hvor influenzaepidemier raserer, stiger dødstallet med mellem 1000 og 3000 i løbet af vinterhalvåret. Heldigvis har det aldrig været nemmere at blive vaccineret.

– Folk har for alvor fået øjnene op for, at influenza faktisk er en alvorlig sag. Personer i risikogruppen rammes hårdt af influenza og kan nemt udvikle følgesygdomme som for eksempel lungebetændelse, der ofte forårsager dødsfald. Gennem samarbejde med blandt andre plejecentre, apoteker og Matas er det faktisk lykkedes at gøre vaccinen mere tilgængelig, og derfor er der også flere, der lader sig vaccinere, siger Mogens Rishøj, der er cheflæge hos Danske Lægers Vaccinations Service.

Borgere, der ikke hører til risikogruppen, kan også møde op i den lokale Matas for at blive influenzavaccineret. I så fald skal der betales 160 kroner til sygeplejersken i butikken.

Du kan også være interesseret i

Kom godt og trygt igennem boligkøbet

Dette indhold er sponsoreret  Står du/I over for et boligkøb, er der…

Få en realistisk vurdering af din bolig med en lokal ejendomsmægler

Dette indhold er sponsoreret Har du fået øje på din drømmebolig? Så…

Sådan vælger du det rigtige tag til din bolig

Dette indhold er sponsoreret Det er ikke altid lige nemt at finde…