Nykredit Bank præsenterede onsdag deres LanddistriktsLån, som er et nyt tilbud til kunder, der har svært ved at få finansieret købet af en ny ejerboligbolig, eller optage tillægslån i eksisterende ejendomme i landdistrikter og mindre bysamfund.

Og det nye lån bliver modtaget med klapsalver fra landdistrikternes interesseorganisation.

– Jeg synes, det er meget positivt, at Nykredit vil forbedre muligheden for, at man kan få boliglån i landdistrikterne. Det er en afgørende forudsætning for bosætning, vækst og udvikling i hele Danmark, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Der vil typisk være tale om boliger, som vil være svære at sælge igen typisk på grund af beliggenheden, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer 47 kommuner rundt i hele landet, genkender formand Steffen Damsgaard historierne om, at det kan være svært at få lån til en bolig i landdistrikterne.

– Selvom det går fremad med låneudviklingen uden for de største byer, så findes der stadig små lokalsamfund i landdistrikterne, hvor selv kunder med en sund økonomi har svært ved at få et lån til en bolig. Vi oplever på daglig basis, at borgere føler, at det stadig er en udfordring. LanddistriktsLånet fra Nykredit Bank er derfor et godt skridt i den rigtige retning, siger han og fortsætter:

– Det er særligt i de landområder, der ligger længst væk fra de kommunale hovedbyer, at man oplever, at finansiering af boliger går trægt.

Realkredittens udlån til private boligejere steg fra 2015 til 2016. Det stigende udlån var bredere funderet over hele landet end tidligere, hvilket blandt andet betyder at der ydes lidt flere lån i landdistrikterne. Det viste en udlånsredegørelse fra Erhvervsministeriet, som blev offentliggjort for få måneder siden.

– Man kan stadig få nej til et huslån, men det er mit indtryk, at klart flere får ja, og at vi derfor ser flere bolighandler i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard, der understreger, at en tidligere opgørelse fra regeringens regional- og landdistriktspolitiske redegørelse viste, at en lang række land-, yder og mellemkommuner har oplevet befolkningsfremgang, hvilket har en positiv påvirkning på boligmarkedet og lånemulighederne i landdistrikterne.

FAKTA OM LANDDISTRIKTSLÅNET

• Mulighed for at låne til køb af bolig til værdi op til 500.000 kr.
• Mulighed for at låne op til 70% af boligens værdi
• Et lån med en løbetid på op til 15 år
• Et lån, man løbende betaler afdrag på.

Du kan også være interesseret i

Hver anden sommerhusejer i Nordjylland inviterer selv tyven indenfor

Publiceret 23/11/2021 Værdien af hvert eneste indbrud i danske sommer- og fritidshuse…

Når sorg og skyggerne strejfer barnet

Publiceret 1/12/2021 Sorg i børnehøjde er til debat d. 28. september, når…

Sådan undgår du tyveri i varebilen

Mange varebiler er den seneste tid blevet brudt op og tømt for…

Weber og Silvan i Aalborg giver dig ny inspiration til grillen

Publiceret 25/11/2021 Mens der dufter af grillmad fra danske terrasser og baghaver,…

Lækker mad fra Irma du kan tage med hjem

Publiceret 25/11/2021 Irma lancerer Ta’ MAD Hjem – ny, nem hverdagsmad til…

Kvalitet er en mærkesag

Publiceret: 27.11.2021 Le Creuset fokuserer udelukkende på at udvikle køkkengrej, der holder…

Udsigt til kæmpestor Black Friday i Danmark

Black Friday bliver en kæmpestor udsalgsdag, der vil slå alle rekorder. Både…

Biblioteket søger læsehunde

Aalborg Bibliotekerne søger sunde, rolige og venlige hunde, som vil arbejde frivilligt…

PensionDanmarks investeringer i nybyggeri giver 10.000 job

Publiceret 23/11/2021 PensionDanmarks investeringer i nybyggerier skaber i disse år tusindvis af…