Bogens forfatter, Margrethe Neergaard, barnebarn til den kendte radiogymnast Kaptajn Jespersen, inviterer – sammen med Ruths Strandhotel i Gl. Skagen, til foredrag med efterfølgende event i klitterne tirsdag den 30. maj kl. 17.

Under foredraget – såvel som i bogen, fortæller Margrethe Neergaard om sine mange oplevelser med morfaren – oplevelser, der har inspireret hende til et langt liv i stavgymnastikken og sundhedens tegn. Efter foredraget vil der – udover lidt lækkert til ganen, være mulighed for at deltage i en special-event med stavgymnastik under åben himmel i klitterne.

Margrethe Neergaard voksede op med en stav i hænderne, og allerede i den tidlige barndom var hun elev hos sin berømte morfar, kendt fra radioprogrammet Morgengymnastikken. Senere har Margrethe Neergaard undervist i stavgymnastik på bl.a. Hindsgavl Slot og Ruths Hotel i Gl. Skagen.

Nogle husker måske Kaptajn Jespersens tanker og metoder, som dengang for længe siden var både banebrydende og populære. Andre har oplevet kaptajnens øvelser gengivet af Mads Skjern og bankdirektør Varnæs i Matador-serien, når de – sammen med resten af den danske befolkning stod klistret til radioapparatet hver eneste morgen kl 07 for at opnå ‘en sund sjæl i et sundt legeme’. Og den dag i dag er stavgymnastik stadig en populær motionsform, fortæller Margrethe Neergaard her:

“Det er en anderledes form for motion, hvor man lærer sin krop bedre at kende og samtidig træner sin koncentrationsevne. Det giver øget velvære og ny energi, når man med stavens hjælp strækker kroppen igennem.”

Bogen ‘Gør det nu’, der er skrevet af Margrethe Neergaard, udgives af forlaget Rosinante og har officiel udgivelsesdag netop den 30. maj.

Du kan også være interesseret i

Sådan undgår du tyveri i varebilen

Mange varebiler er den seneste tid blevet brudt op og tømt for…

Hver anden sommerhusejer i Nordjylland inviterer selv tyven indenfor

Publiceret 23/11/2021 Værdien af hvert eneste indbrud i danske sommer- og fritidshuse…

Når sorg og skyggerne strejfer barnet

Publiceret 1/12/2021 Sorg i børnehøjde er til debat d. 28. september, når…

Weber og Silvan i Aalborg giver dig ny inspiration til grillen

Publiceret 25/11/2021 Mens der dufter af grillmad fra danske terrasser og baghaver,…

Biblioteket søger læsehunde

Aalborg Bibliotekerne søger sunde, rolige og venlige hunde, som vil arbejde frivilligt…

Lækker mad fra Irma du kan tage med hjem

Publiceret 25/11/2021 Irma lancerer Ta’ MAD Hjem – ny, nem hverdagsmad til…

Kvalitet er en mærkesag

Publiceret: 27.11.2021 Le Creuset fokuserer udelukkende på at udvikle køkkengrej, der holder…

Udsigt til kæmpestor Black Friday i Danmark

Black Friday bliver en kæmpestor udsalgsdag, der vil slå alle rekorder. Både…

PensionDanmarks investeringer i nybyggeri giver 10.000 job

Publiceret 23/11/2021 PensionDanmarks investeringer i nybyggerier skaber i disse år tusindvis af…