Nytårsaften. Årets sidste aftens, hvor vi skal tage afsked med 2016 og gå endnu et ukendt år i møde, med alt hvad det indebærer. Det betyder fest og farver, nytårstale og masser af god mad.

I Danmark har vi tradition for at fejre nytåret med manér. Vi tager alt det bedste fra andre landes nytårstraditioner og tilføjer vores egen hemmelige ingrediens: Hygge. Vi danskere elsker nemlig hygge og derfor kan man ikke have en så vigtig højtid som Nytårsaften uden dette. Så hvad skal der egentlig til for at have en rigtig god nytårsaften?

God mad

Ingen hyggelig højtid uden noget at spise og Nytårsaften er ingen undtagelse. Vi har mange forskellige traditioner for hvad der skal spises til nytår. Der er den, for mange obligatoriske nytårstorsk. Vi kommer heller ikke uden om kransekagen, som skal serveres sammen med den gode Champagne, når rådhusuret slår tolv og koret synger ”Vær velkommen herrens år”. Men hvad ellers?

Der er ingen faste regler, så man kan for alvor slå sig løs. Fælles for alle retterne er dog, at de skal sidde lige i skabet og være noget ud over det sædvanlige. Det må gerne være noget der skiller sig lidt ud fra julemaden, som vi alle er godt mættede af på dette tidspunkt. Måske en god oksesteg, med Hasselbach kartofler. Eller lammesteg. Kun fantasien sætter grænser.

Dejlige drikke

Udover det obligatoriske udvalg af øl og drinks, som for alvor kommer på bordet efter klokken tolv, så skal man naturligvis have Champagne. Den skal åbnes lige før midnat, så alle har noget i glassene og er klar til at skåle for det nye år. Der er mange muligheder, afhængig af ens præferencer for Champagne. Bestil online her og få leveret din favorit Champagne til døren. Der er altid et godt udvalg og får man bestilt i god tid, slipper man for at stå få dage før nytår og have glemt det. Sker det først, risikerer man at få noget frygteligt sprøjt, til en 50’er flasken og så bliver det ikke nogen behagelig oplevelse at skåle nytåret ind.

Fyrværkeri og andet sjov

Naturligvis skal man da også have et ordentlig knald. Altså fra raketter, bordbomber og knallerter selvfølgelig. Intet nytår uden et flot fyrværkerishow ved midnat. Her kan man nemt købe sig fattig, så det kan godt betale sig at lave lidt research først. På YouTube kan man se demonstrationer af mange forskellige raketter, så man er sikker på, at det ser ordentligt ud. Vi har nok alle sammen prøvet at købe et stort batteri til 500kr og så efter 5 sekunder, er der ikke mere at se.

Lav noget research og sørg for at få købt det i god tid, ellers står man med en lille familiepakke, med heksehyl og knaldperler. Husk dog endelig beskyttelsesbrillerne og vær forsigtig når du har fået lidt over tørsten. Du skulle jo gerne opleve det nye år i et stykke.