autodele24Der kommer sandsynligvis sne i weekenden. Så hvis ikke bilen er klar endnu kan du lige nå det. Gør som flere og flere andre, køb dine bildele på nettet. F.eks. på: www.autodele24.com. Her er det 24 timer i døgnet muligt, at købe reservedele til gode priser.

Dæk og vinduesviskere
Har du skiftet til vinterdæk, ellers er det nu, de skal på.

Specielt her om vinteren er det meget vigtigt, at vinduesviskerne virker godt og effektivt. Vejsnavs og salt og evt. sne stiller store krav til viskerne. En lav vintersol i kombination med en forrude, som vinduesviskerne ikke kan holde rene, er nærmest lig med blindkørsel.

Kølervæske
Det er selvfølgelig vigtigt, at kølervæsken er frostsikret. Væsken bør være beskyttet til mellem 25 minus grader og 35 minus grader.

Olieskift
En vinterklargøring bør altid omfatte et olieskift, så motoren er klar til de første kolde morgener. En tyk og træg motorolie er svær for motoren at trække rundt ved start i frostvejr. Benyt en god fuldsyntetisk letløbsolie og skift oliefilteret samtidigt. Udskiftning af oliefiltret er en beskeden udgift, og et rent oliefilter er en forudsætning for et korrekt olietryk i motoren. Husk at aflevere spildolie og oliefilter på den kommunale genbrugsplads.

Rustbeskyttelse
Rust er bilens værste fjende. Det er derfor vigtigt, at karosseriet er rent og velholdt, så vinterens salt ikke angriber bilen mere end højst nødvendigt. En grundig undervognsvask, især i hjulkasser og langs dørpaneler fjerner aflejringer af snavs, som holder på fugt og salt. Undervognsspuling i vaskehallen er ikke nok. Du må selv i gang med en vandslange og en stiv børste.

Er bilen 3-4 år skal du være ekstra opmærksom på rustfaren. Rusten kommer indefra og nedenfra, og ofte er der ikke noget at se, før skaden er sket. Særligt det danske klima i vinterhalvåret med temperaturer på +/- 3c danner meget kondensvand i bilens hulrum samt i bilens mere end 60 m. pladesamlinger. Herved fremmes rustdannelsen, og til sidst gennemtærres pladerne med dyre reparationer til følge. Det anbefales at bestille tid på rustbeskyttelsescentret i god tid, idet der ofte er ventetid.

Husk også lakforsegling.

Batteri
Kontroller kapaciteten på batteriet. De fleste biler kører rundt med et batteri, der kun er 50-70% opladet, og kapaciteten falder generelt i takt med et koldere vejr (op til 50% ved hård nattefrost). Samtidig kræver vinterhalvåret et ekstra stort strømforbrug til lys, elruder, ventilationsanlæg, sædevarme og vinduesviskere. Batteriet bør derfor lades fuldt op med en hjemmelader – og gerne flere gange i løbet af vinteren. Dette sikrer motorstart en kold morgen og forlænger batteriets levetid.

Check også at kabelforbindelserne til batteriet er rene. Rengør evt. med sæbevand og smør polerne ind i syrefri fedt. Kontroller om generatorens drivrem er tilstrækkelig stram og uden begyndende revner.

Motorvarmer
En motorvarmer giver ikke bare bedre komfort i bilen på de kolde vintermorgener. Den mindsker også slitagen i motoren og nedsætter forureningen.

 

Så tjek bilen igennem, og gå ind på: www.autodele24.com og køb det du mangler.

Du kan også være interesseret i

Sådan undgår du tyveri i varebilen

Mange varebiler er den seneste tid blevet brudt op og tømt for…

Hver anden sommerhusejer i Nordjylland inviterer selv tyven indenfor

Publiceret 23/11/2021 Værdien af hvert eneste indbrud i danske sommer- og fritidshuse…

Når sorg og skyggerne strejfer barnet

Publiceret 1/12/2021 Sorg i børnehøjde er til debat d. 28. september, når…

Weber og Silvan i Aalborg giver dig ny inspiration til grillen

Publiceret 25/11/2021 Mens der dufter af grillmad fra danske terrasser og baghaver,…

Biblioteket søger læsehunde

Aalborg Bibliotekerne søger sunde, rolige og venlige hunde, som vil arbejde frivilligt…

Lækker mad fra Irma du kan tage med hjem

Publiceret 25/11/2021 Irma lancerer Ta’ MAD Hjem – ny, nem hverdagsmad til…

Kvalitet er en mærkesag

Publiceret: 27.11.2021 Le Creuset fokuserer udelukkende på at udvikle køkkengrej, der holder…

Udsigt til kæmpestor Black Friday i Danmark

Black Friday bliver en kæmpestor udsalgsdag, der vil slå alle rekorder. Både…

PensionDanmarks investeringer i nybyggeri giver 10.000 job

Publiceret 23/11/2021 PensionDanmarks investeringer i nybyggerier skaber i disse år tusindvis af…