Inden man vælger at gennemgå en kosmetisk operation, er det vigtigt at gøre sit hjemmearbejde ordentligt. Det er nødvendigt, at tjekke på nettet at den plastikkirurg man henvender sig til, er medlem af Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi. Speciallæge i plastikkirurgi, og ansat ved Teres Medical Danmark, Jesper Trillingsgaard udtaler: ”De guidelines er et must. Det er vigtigt, at kvinderne selv søger information inden de henvender sig til en klinik.”

Tekst: Maria Jakobsen

Det er vigtigt, at man vælger et privathospital eller privatklinik, som er medlem af brancheforeningen og udforsker deres hjemmesider og læser om andres erfaringer.

Jesper Trillingsgaard tilføjer samtidigt, at det er vigtigt, at de kvinder der ønsker en brystforstørrelse eller brystreduktion gør sig klart, at der er tale om et kirurgisk indgreb. Det er ikke som at købe en vare i et supermarked. Alle kirurgiske indgreb er forbundet med visse risici.

-Patienterne er jo ikke syge – det indgreb der skal foretages er udelukkende kosmetisk. Derfor er det altafgørende, at kvinderne er ekstra godt informeret om muligheder og risici, inden de træffer deres valg, forklarer Jesper Trillingsgaard.

Artros Privathospital

Artros Privathospital blev stiftet i 2006 af fire nordjyske læger. Artros ligger i centrum af Aalborg, i Kennedy Arkaden ved siden af både Aalborg Banegård og Busterminalen. I 2010 blev Atros en del af Teres Medical Group, og er derfor den dag i dag en del af en velkonsolideret kæde af privathospitaler i hele Norden. Ideen bag Artros har fra begyndelsen været, at kunne tilbyde nordjyderne en behandlingsmulighed i centrum af Aalborg med topmotiverede og veluddannede medarbejdere, der skal gøre behandlingsforløbet, opholdet og kontakten med hospitalet så behageligt som muligt.

Christian Selmer Jordening, speciallæge i Plastikkirurgi på Artros anbefaler, at kvinden inden beslutningen har gjort sig klart, hvorfor hun ønsker nye bryster, og har overvejet hvad det er, der motiverer hende til at gå igennem en sådan operation.

-Jeg oplever ofte, at det er godt for kvinden at have talt med en der tidligere har gennemgået en lignende operation, da det giver hende et andet perspektiv på tingene, fortæller Christian Selmer Jordening. Hvis vi under en konsultation oplever tvivl hos patienten, råder vi altid folk til at få en vurdering et andet sted også. Det er en operation man skal igennem, og det er vigtigt, at der er god kemi imellem kirurgen og patienten.

Patientmålgruppen svinger meget fra de helt unge, der har ventet på at deres krop skulle blive færdigudviklet, til kvinder i 65 års alderen, fortæller Christian Selmer Jordening.

-Vi plejer at anbefale de helt unge, at de skal vente til de har været igennem de graviditeter de ønsker. Men hvis de er helt ulykkelige og det er et selvværdsproblem, opererer vi selvfølgelig også dem.

Når beslutningen er truffet

Når kvinden har truffet beslutningen og valgt en klinik, er det tid til en konsultation.

-Jeg taler med patienten om hendes ønsker og vi får en snak om, hvad begrundelsen er for at hun gerne vil have en brystforstørrelse eller brystreduktion. Jeg vurderer mulighederne for, at kvinden kan blive glad for det endelige resultat. Som plastikkirurg, elsker jeg at skabe et smukt, naturligt og harmonisk bryst, fortæller Jesper Trillingsgaard.

Patienten kan først blive opereret en uge efter konsultationen, da Sundhedsstyrelsen kræver, at der er en betænkningstid. Ud fra konsultationen, og kvindens ønsker og undersøgelser af hendes bryst finder man de implantater der passer helt nøjagtigt. Her er der tale om en helt individuel bedømmelse hver gang. Om selve indgrebet fortæller Jesper Trillingsgaard:

-Indgrebet foregår i fuld bedøvelse og tager cirka en time. De fleste kvinder bliver på klinikken nogle timer efter operationen – andre ønsker at være indlagt til dagen efter. Inden udskrivelsen modtager kvinden en grundig information om, hvad hun skal være opmærksom på, når hun kommer hjem. Hun får udleveret smertestillende medicin og antibiotika, bliver instrueret i forbinding og får en BH på, inden hun forlader klinikken.

Efter operationen bliver kvinden indkaldt til kontrol cirka ti dage efter operationen. Efter tre måneder finder den afsluttende kontrol sted. På dette tidspunkt vil brystet have opnået det endelige resultat.

-Som fagprofessionel er det altid dejligt at se det færdige resultat og glæden hos patienten efter de tre måneder, fortæller Christian Selmer Jordening fra Artros Privathospital.

 

 

 

Du kan også være interesseret i

Weber og Silvan i Aalborg giver dig ny inspiration til grillen

Publiceret 25/11/2021 Mens der dufter af grillmad fra danske terrasser og baghaver,…

Sådan gør du din virksomhed synlig på bedste vis

Publiceret 27/11/2021 Kendte brands bruger hvert år mange penge på markedsføring. Det…

Sådan får du en bedre livsstil med hjemmetræning

Du er nødt til at gøre en indsats for at holde dig…

Guide: Hvilken øjenoperation er den rigtige for dig?

Øjenoperationer er populære som aldrig før, og udviklingen gennem de seneste årtier…

PensionDanmarks investeringer i nybyggeri giver 10.000 job

Publiceret 23/11/2021 PensionDanmarks investeringer i nybyggerier skaber i disse år tusindvis af…

Danskerne overser synet som deres vigtigste sans

Publiceret 26/11/2021 Mere end 80 % af danskerne anser synet som deres…

Hospitalsmaden skal specialdesignes til patienterne

Publiceret 26/11/2021 Hospitalspatienter skal have mulighed for at få individuelt tilpassede måltider.…

Medicin i forklædning helbreder hjernen

Behandlingen af hjernesygdomme står foran et gennembrud. Forskere fra Aalborg Universitet udvikler…

Danske børnehaver skal være kreative i jagten på økologimål

Publiceret 22/11/2021 Danske børnehaver vil gerne være mere økologiske, men det skal…