APPETIZE nr. 12
Carsten Jensen
APPETIZE nr. 12
Carsten Jensen

Hvad laver du nu?
Jeg er som sædvanlig i gang med en stor uoverskuelig roman, som jeg er faret vild i. Jeg leder efter udgangen.

Hvad er det vigtigste der er sket i dit liv, siden du var med i Appetize?
Min kones altid usvækkede kærlighed. Og se min datter vokse op. Dengang var hun ti. Nu er hun seksten. Hun gennemlever en revolution om ugen. Det bliver i alt 300 revolutioner.

Kan du beskrive hvilke reaktioner du fik på artiklen dengang?
Min tysklærer fra Aalborghus, som jeg omtalte med stor taknemmelighed, blev meget glad. Jeg tror ikke, der var andre, der blev glade.

Hvordan er din tilknytning til Aalborg i dag?
En sjælden gang bliver jeg inviteret til at holde foredrag i Aalborg. Der kommer aldrig særlig mange. Aalborg og jeg plages ikke af nogen gensidig forelskelse.

Hvad er dit bedste minde i forbindelse med Aalborg?
Mit bedste minde fra Aalborg er, når jeg sidder i en togkupe og ser Skalborg glide forbi. Så ved jeg, at nu har jeg for alvor lagt byen bag mig.

Hvad er dit yndlingssted i Aalborg?
Mit yndlingssted er Gøglerbåden. Der sker altid overraskende ting. Man skal bare huske at holde godt fast i sit Dankort.

Hvis du skulle vise en gæst fra udlandet rundt i Nordjylland, hvad ville du så vise frem?
Jeg ville tage en gæst fra udlandet på en spadseretur gennem midtbyen og berette om alle de ødelæggelser, der fandt sted i tresserne og frem, og som forvandlede en smuk, gammel bydel rig på historiske minder til en betonørken af parkeringshuse og pseudo-stormagasiner.

Hvad synes du Aalborg mangler?
Som jeg husker Aalborg, var byen fanget i et ingenmandsland. Den var for lille til at have storbyens befriende atmosfære og for stor til at have provinsbyens intimitet.

Hvad er det bedste ved Aalborg efter din mening?
Det bedste ved Aalborg? Haha!

Hvad betyder Aalborg for dig?
Aalborg betyder i dag det samme for mig, som byen altid har betydet: et sted, hvor jeg spildte ti værdifulde år af min barndom.