APPETIZEs redaktion har allerede taget sommeren til sig, med grill i haven og en let hvidvin i den bagende sol. Dertil har vi den bedste opskrift på en lækker, sprød sommersalat med kylling og groft brød. Det tager ca. en time at tilberede menuen, men det er bare med at komme i gang, for det smager himmelsk!

Tekst  Louise Ege Andersen  Foto Presse

Kyllingesalat
Til 4-6 personer

1 hel, kogt økologisk kylling
1 dl. smuttede mandler
En pakke bacon
3-4 spsk. salat mayonnaise
2-3 spsk. creme fraiche
1,5 dl. kerneløse vindruer
2-3 spsk. mango-chutney
1 røde peberfrugt
2 stilke bladselleri
2 æbler

Kog kyllingen i en time. Pluk kødet af den – og skær det i små tern. Put herefter kyllingen over i en stor skål. Hæld kogende vand i en skål med mandlerne, lad dem trække i 5 min, og smut mandlerne. Hak da mandlerne og put dem i skålen med kyllingen.Skær vindruerne i halve – og put dem ligeledes i skålen. Bladselleri, æblerne og rød peberfrygt renses og skæres i tern.

Dressing:
Rør creme fraiche, salat mayonnaise og mango-chutney sammen og vend det med kyllingen og de øvrige ingredienser.

 


Grøn salat
Til 4-6 personer

En bakke blandet salat
8 asparges
4 forårsløg
3 tomater
2 drueagurker
En håndfuld bønnespirer
1 æble
1 pære
En kvart honningmelon
6 radiser

Aspargesene koges i letsaltet vand i ca. 1 minut. Forårsløgene lægges oveni og blusset slukkes, lad det stå i 5 min. Vandet hældes fra, og grøntsagerne afkøles.

Resten af ingredienserne til salaten skylles og renses. Skær dem i passende stykker og vend dem med salat og spirer.

Brød
Til 4-6 personer

25 g. gær
3 tsk. honning
2 tsk. groft salt
2 dl. olivenolie
200 g. rugmel, fuldkornsrugmel
150 g. grahamsmel, fuldkornshvedemel
450 g. speltmel
6 dl. vand

Rør gæren ud i vandet. Rør de øvrige ingredienser i. Ælt dejen til den er tør og smidig – der skal evt. bruges lidt mere eller mindre speltmel. Lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Ælt luften ud af dejen og del den i to portioner og rul dem som en kugle. Dejkuglerne placeres på hver deres bageplade, hvor de trykkes ca. 3 cm. flade. Lad dem efterhæve i 30 – 40 min. De hævede brød pensles med kaffe, mælk eller æg. Rids et mønster i de hævede brød – f.eks. tern. Drys lidt mel over brødet. Bag brødet i ca. 30 min. ved 200 grader – varmluft.

Server det lune brød med salat og kyllingesalat og pynt med sprødt bacon. Det er en lækker og flot anretning,  enhver gæst værdig. Så kom ud og nyde den længe ventede sommer med lækkert mad og selvfølgelig APPETIZE i hånden.

Comments are closed.